green-house-anja-stang-tiril-refsum-oslo-raw
KJØKKENET

Videopremiere: Rå nytelse hos Oslo Raw

Min lille, rå favorittkafé som jeg hittil har måttet valfarte til Adamstuen (mitt gamle nabolag!) for å besøke, har nettopp åpnet sin andre avdeling. Og dét midt i smørøyet – med uteservering midt på Karl Johan!

oslo-raw-kake-glutenfri-vegansk-green-house

Jeg har lenge vært fan av de rå fristelsene til gründer Tiril Refsum, som nylig lanserte sin egen coffee table-kokebok; Rågodt.

Tiril er et overflødighetshorn av energi, entusiasme og inspirasjon. Derfor måtte vi nesten fange henne på film.

Dette er altså Green House’ andre video, produsert i samarbeid med mine to nye videostjerner, Beathe Schieldrop og Kristin Svanæs-Soot. Og flere skal det bli, så vi er naturlig nok veldig spente på å høre hva dere synes! (Åpne i fullskjerm for å slippe de svarte kantene)

Dronningen av hverdagsluksus

Siden Tiril startet Oslo Raw i 2016, har hun gått fra å være én person – med en stue full av frysere fulle av rå kaker– til 20 ansatte. En foregangskvinne for grønn gründervirksomhet, intet mindre.

Avdelingen på EGER Oslo er dobbelt så stor som den opprinnelige, med det som må være byens mest sentrale uteservering. Eller som Tiril selv beskriver den:

Det er en fantastisk location. Den beste i Norge! Å kunne tilby kakene våre her er en drøm.

green-house-anja-stang-tiril-refsum-oslo-raw
Grønne gründere unite! ? Foto: Kristin Svanæs-Soot

«Rågodt» er den ultimate kokeboken, spør dere meg, og kan kjøpes hos Oslo Raw. Den rommer 100 oppskrifter, og inkluderer også saltmat som supper, salater og dipper. Dagens lunsj på Oslo Raw er nemlig en opplevelse i seg selv! Og selvsagt inkluderer den kake.

Alt hos Oslo Raw er vegansk, rått og økologisk, og så kjernesunt at gründeren selv spiser kake til frokost hver dag.

rakost-lunsj-oslo-raw-adamstuen-green-house

Men det er nytelsen og øyeblikket som er i fokus for Tiril og den voksende gjengen bak det rå kafékonseptet:

Mitt mål er å kose seg; det har det vært fra jeg var liten. Å nyte livet. Jeg vil at vi skal tilby kaker som både ser vakre ut, gjør oss godt og smaker helt vidunderlig godt.

Bor du i Oslo, eller skal innom hovedstaden i ferien, sier jeg bare: Du vet hva du har å gjøre. Du kan takke meg senere.

oslo-raw-green-house-anja-stang-raa-kaker-video
Foto: Kristin Svanæs-Soot
oslo-raw-green-house-anja-stang-tiril-refsum
Foto: Kristin Svanæs-Soot

Vi planlegger flere videoer fremover, og vil gjerne høre hva dere synes. Er det noen steder, konsepter eller mennesker du gjerne vil se på film, så tips meg gjerne!

Kommentarer (4)

 1. Elsket denne posten – og skikkelig bra video!
  Min favoritt ting med GreenHouse er at ordet «miljøvennlig» i 2018 kan assosieres med fin estetikk. .
  Det er mulig å bry seg om hvordan mat, klær, sminke og interiør ser ut – og likevel slå et slag for miljøet!
  Jeg skal definitivt innom Raw Eger neste gang jeg er i Oslo.

  1. Hei Maria, tusen takk for en utrolig hyggelig melding! ? Jeg setter så stor pris på å høre det, ikke minst siden video er helt nytt for meg. Og ja, Oslo Raw anbefales virkelig – var innom der i dag også ????

 2. WOW! Dette var inspirerende og utrolig fristende:) Nam! Kjenner at dette er et sted jeg MÅ avlegge et besøk før sommeren for å smake grønn latte og unne meg kake til frokost. Ikke minst herlig å vite hvor jeg skal bestille dessert neste gang jeg skal ha gjester.

  1. Så hyggelig å høre, Betina! Det er virkelig et fantastisk deilig sted ? Du burde sjekke ut boken hennes også (link i saken) – jeg har planer om å teste ut masse i sommer! ☀️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!