toalett-rens-dovask-c-soaps-hand-soap-refill
BADET

Vaskekjerringa mot strømmen

Annonse

toalett-rens-dovask-c-soaps-hand-soap-refill
To gode venner i hverdagen!

Jeg snakker ikke om meg selv. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er spesielt flink til å vaske. Dette handler om den den kuleste vaskekjerringa jeg kjenner: Caroline Heyerdahl.

Da Caroline flyttet hjem fra New York med gode, grønne vaner i bagasjen, ble hun deprimert av utvalget rengjøringsmidler i norske butikkhyller. Derfor startet hun det alternative, superpopulære merket C.

Caroline dro ut i verden igjen for å finne ingrediensene, folkene og den beste fabrikken. Kravene hun stilte serien sin var høye: Produktene måtte være effektive, lukte kjempegodt og tilfredsstille både lovverk og hverdag.

La meg starte med lukten: Caroline dro like så godt til parfymebyen Grasse (der jeg selv har sett hvordan de plukker roser og lager Chanelparfyme) og utviklet de deilige duftene hun har blitt så kjent for: Snø (deiligste tøyvaskemiddelet ever), Fiken & Solbær (yuuum!) og Saltvann (duften av norsk sommer) er tre av mine ultimate favoritter.

Duftene er økologisk sertifisert av Ecocert, og produktene garantert fri for syntetisk parfyme, farge og unødvendige kjemikalier. Dessuten er de veganske.

hand-vask-refill-komposterbar-nedbrytbar-c-soaps
Fiken og solbær gjør håndvask til en fryd  ??

Hallo på do!

Konvensjonell dovask er det ekleste produktet jeg vet om. Det spiller ingen rolle om den tykke, knallfargede væsken er grønn eller blå – den lukter like syntetisk og grusomt som den ser ut! Derimot har jeg inntil nylig ikke visst at det fantes alternativer.

Hvordan kan dovask bli ‘sexy’, liksom? Derfor ble jeg så UTROLIG glad da jeg skjønt at jeg aldri – aldri– mer trenger å kjøpe den grønne gøgga!

Toalettrensen til C har en nøytral farge, en delikat flaske (som dem alle) og lukter faktisk skikkelig godt. Det skyldes kombinasjonen av rosmarin og sitron. Spør du meg, minner duften om den italienske likøren limoncello! Fra nå av skal jeg aldri bruke noe annet.

toalettrens-c-soaps-rosmarin-toilet-cleaner
Hvem hadde trodd at dovaskemiddel både kan se bra ut og lukte godt?

Komposterbar emballasje

For to år siden, da C var helt nytt og jeg skrev om Caroline på gjestebloggen min for Økologisk.no, var de nedbrytbare tøyvaskemiddelflaskene noe av det som umiddelbart gjorde meg til fan.

Det resirkulerte «pappskallet» deles i to når flasken er tom, og går rett i papirdunken eller kompostbingen. Den tynne, resirkulerbare posen på innsiden reduserer plastmengden med 70%.

Nå har Caroline også utvilket refill til de milde håndsåpene med samme konsept! Hvis du som meg elsker fiken, er  fiken & solbær en soleklar vinner. Med saltvann og agurk & mynte hakk i hæl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!