jf-curated-just-fashion-sustainable-luxury-green-house
GARDEROBEN

To bærekraftige butikker i én smekk

guava-jf-curated-just-fashion-green-house

Jeg har ikke kjøpt nytt antrekk til 17. mai på veldig mange år. Ikke fordi jeg aldri kjøper noe nytt (jeg har shoppet nok gjennom årene, tro meg), men fordi jeg aldri har vært så glad i å skulle kjøpe noe til en spesiell anledning.

Jeg vil heller kjøpe noe fordi jeg faller pladask for det. Fordi jeg ser det plagget, den vesken, de skoene som et løft i garderoben min. Noe jeg vil bruke igjen og igjen.

For tiden kjøper jeg minst mulig, men når noe har mitt navn på seg? Da kjøper jeg det.

jf-curated-ingrid-petterson-just-fashion-green-house

Stadig flere jeg kjenner og snakker med, kjøper mindre men bedre og vil eie mindre. Alle kan gå på en smell, vi er tross alt bare mennesker, men det er slik vi ønsker å leve. Og ønsker du deg noe, vil du sakte men sikkert bevege deg mot det.

Just Fashion blir JF Curated

Når folk spør meg om tips til bærekraftige klesbutikker i Oslo, kommer jeg litt til kort. Offisielt finnes det svært få, selv om mindre, kuraterte butikker med fokus på småskalamerker og tidløst design jo kvalifiserer – uten å nødvendigvis flagge bærekraftbegrepet. Noen gode eksempler er F5 Concept Store, Gathering Objects, Vår og Kuratert.

jf-curated-just-fashion-sustainable-luxury-green-house

Men en butikk som virkelig «flagger» etikk, kvalitet og bærekraftig luksus, er Just Fashion, som i skrivende stund holder på å bytte navn til JF Curated.

Jeg skrev om den bærekraftige nettbutikken da den åpnet fysisk avdeling i House of Oslo. Nå har denne skatten av en designbutikk flyttet, til superfine og enda større lokaler i den gamle Posthallen.

just-fashion-jf-curated-smykker-green-house

Hvis du ønsker deg noe helt spesielt – fra en one-of-a-kind norsk designkjole til et par resirkulerte strømpebukser, vet du nå hvor du kan finne det.

Stikk innom, da vel, og hils på den søte og kunnskapsrike gründeren Marte. Hun svarer gjerne på alt du måtte lure på om plaggenes opprinnelse! Og hvis du bor for langt unna, lever nettbutikken Just Fashion i beste velgående.

just-fashion-jf-curated-marie-norden-green-house

I hele mai har også det etiske klesmerket Fair&Square pop-up-butikk i de samme lokalene, så du kan slå to fashionfluer i én smekk!

De deilige basisplaggene i bambus er designet i Norge og produsert i Kina med sterkt fokus på både etikk og miljø.

Er det ikke deilig med klær som er designet med omtanke for både mennesker, dyr og natur?

fair-and-square-etisk-mote-posthallen-green-house

Kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!