anja-stang-portrett-jul-rod-kjole-juleferie-detox
PUSTEROMMET

Takk for i år og en liten mobildetox helt på tampen

anja-stang-juleferie-mobil-detox-green-house

Puha! For første gang siden jeg lanserte Green House, planlegger jeg 11 dager sammenhengende juleferie.Jeg tror det er veldig sunt. For selv om jeg elsker å fylle alle mine åtte «rom», er dette også jobben min. Og ved å nullstille hodet, er jeg sikker på at jeg vil komme sterkere tilbake – med bedre ideer og mer inspirasjon.

Ikke nok med dét; jeg skal også ta flere dager «ferie» fra sosiale medier, og anbefaler deg å gjøre det samme!

For et år det har vært, hæ? Jeg mistet både bestemor og svigermor, og på toppen fant jeg ut at jeg har cøliaki. Selv om det har gått mye bedre enn først fryktet, var det et sjokk. Tusen takk for all støtten, tipsene og oppskriftene! Jeg lærer mye i prosessen, og «siler» de beste tipsene her ettersom jeg får mer oversikt.

Det har også skjedd mye fint; så mange muligheter, spennende samarbeid og verdens lengste sommer. Jeg har virkelig satset på Green House og jobbet for å gjøre «hjemmet» mitt så inspirerende å besøke som mulig.

anja-stang-portrett-jul-rod-kjole-juleferie-detox
Pleats please! Den knallrøde vesten (som kan brukes som kjole med belte) har jeg kjøpt brukt av Maya Vik. Under har jeg en gammel ullkjole fra Christina Ledang. Hjertestrømpene og hornene er fra H&M for et par år siden. Foto: Ida Mariager

Bli med på mobildetox?

Jeg har snakket mye om hvor viktig det er å ta pauser fra sosiale medier i blant. Selv om jeg både har fått inspirasjon og virkelige vennskap (you know who you are!) ut av instagram, merker jeg hvor mye energi aktiviteten stjeler. I mitt tilfelle konkurrerer insta med barna, boklesing og telefonsamtaler med folk jeg ser altfor sjelden. Sikkert også arbeidstid, selv om sosiale medier er en del av jobben min.

Hittil har jeg bare tatt én hel dag – noensinne(!)– helt uten apper, inkludert nettaviser og mail. Det var 1. påskedag, muligens den «helligste» av alle dager utenom julaften. Et par ganger holdt jeg på å åpne en app på autopilot, og slapp telefonen som om den brant. Men det føltes aldri vanskelig å ikke gå inn. Bare deilig.

Det samme er planen denne gang, bare i litt utvidet utgave. Se for deg den klassiske mobiltelefonen (hvis du husker den, da!) – som kun var til å ringe og tekste med. Jeg begynner med én dag, så kanskje en til. Så får vi se hvordan det går.

Blir du med på å prøve?! Jeg tipper at du også har godt av det.

mobil-detox-anja-stang-juleferie-green-house-god-jul

Kjenner at jeg gleder meg skikkelig nå! Men jeg kommer definitivt til å dukke opp innimellom, så du er selvsagt hjertelig velkommen til å følge meg på @green_house_by og @anjastang. Om hvem vet – kanskje det dukker opp noen mobildetoxtips underveis? The irony…

Til slutt vil jeg takke for støtten i året som snart er over. Jeg er så glad for hver eneste en av dere som besøker mitt grønne hus. Som kommenterer, liker, deler. Til samarbeidspartnerne som gjør det mulig for meg å drive Green House. Kampen for et grønnere samfunn har aldri vært viktigere enn nå.

Ønsker deg en fredelig jul og et fabelaktig nytt år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!