God morgen, folkens, og god helg! For finnes det egentlig en bedre måte å starte den på enn med hjemmelagde lapper, lønnesirup og kaffe? 

Da vi bodde i Oslo lagde jeg ofte lapper, men har falt litt ut av vanen de siste årene. Forleden fikk jeg ånden over meg igjen, og sørget for at jeg hadde alt jeg trengte i kjøleskapet.

Jeg fant ikke igjen den supergode oppskriften jeg hadde, så jeg komponerte en helt ny vri med (nesten) alt det beste og sunneste jeg vet i samme røre. De fleste oppskriftene på grove lapper, har enten havregryn, chiafrø eller cottage cheese i seg.

Jeg brukte alt over, i tillegg til banan (for sødme og saftighet) og rødbetpulver (for fargen). Og vaniljeproteinpulver. Bare les oppskriften, du. Den er dessuten glutenfri og uten tilsatt sukker.

rosa-sunne-grove-glutenfri-lapper-green-house

Så sunne, gode og – jeg lover- de ER lyserosa!

Det aller beste med denne oppskriften er kanskje at den er helt åpen; du kan bruke det du liker best og har for hånden. Men en viss mengde egg og mel sikrer at lappene henger sammen, så ikke gå helt bananas med alternativene, hehe.

Litt rødbetpulver gir både en mild, rosa farge (eller sterk, hvis du tar mer) og en god, søtlig smak. Og ikke minst inneholder den masse nitrat, jern, fiber, vitaminer og senker blodtrykket! What’s not to love, osv?

Her er oppskriften (4 personer):

  • 5 egg
  • 2 ss chiafrø
  • 5 ss havremel
  • 2 bananer
  • 1 ss vaniljeprotein
  • 6 ss cottage cheese
  • 1-2 ts rødbetpulver

Bland alt med stavmikser og la svelle i 15 min. Stek små lapper i extra virgin kokosolje, spis med lønnesirup eller bær (eller begge deler). Oppskriften gir nok til en hel, liten familie på fire. Og hvis det skulle bli noen igjen,  er de perfekte å putte i matpakken.

Med dette ønsker jeg deg en nydelig helg! Hva er den beste helgefrokosten du vet?

PS: Når vi først snakker om rosa ting og det geniale med rødbetpulver:

Beetroot latte: Pimp my coffee!