rosa-sunne-grove-glutenfri-lapper-green-house
KJØKKENET

Supersunne og supergode, rosa lapper

God morgen, folkens, og god helg! For finnes det egentlig en bedre måte å starte den på enn med hjemmelagde lapper, lønnesirup og kaffe? 

Da vi bodde i Oslo lagde jeg ofte lapper, men har falt litt ut av vanen de siste årene. Forleden fikk jeg ånden over meg igjen, og sørget for at jeg hadde alt jeg trengte i kjøleskapet.

Jeg fant ikke igjen den supergode oppskriften jeg hadde, så jeg komponerte en helt ny vri med (nesten) alt det beste og sunneste jeg vet i samme røre. De fleste oppskriftene på grove lapper, har enten havregryn, chiafrø eller cottage cheese i seg.

Jeg brukte alt over, i tillegg til banan (for sødme og saftighet) og rødbetpulver (for fargen). Og vaniljeproteinpulver. Bare les oppskriften, du. Den er dessuten glutenfri og uten tilsatt sukker.

rosa-sunne-grove-glutenfri-lapper-green-house
Så sunne, gode og – jeg lover- de ER lyserosa!

Det aller beste med denne oppskriften er kanskje at den er helt åpen; du kan bruke det du liker best og har for hånden. Men en viss mengde egg og mel sikrer at lappene henger sammen, så ikke gå helt bananas med alternativene, hehe.

Litt rødbetpulver gir både en mild, rosa farge (eller sterk, hvis du tar mer) og en god, søtlig smak. Og ikke minst inneholder den masse nitrat, jern, fiber, vitaminer og senker blodtrykket! What’s not to love, osv?

Her er oppskriften (4 personer):

  • 5 egg
  • 2 ss chiafrø
  • 5 ss havremel
  • 2 bananer
  • 1 ss vaniljeprotein
  • 6 ss cottage cheese
  • 1-2 ts rødbetpulver

Bland alt med stavmikser og la svelle i 15 min. Stek små lapper i extra virgin kokosolje, spis med lønnesirup eller bær (eller begge deler). Oppskriften gir nok til en hel, liten familie på fire. Og hvis det skulle bli noen igjen,  er de perfekte å putte i matpakken.

Med dette ønsker jeg deg en nydelig helg! Hva er den beste helgefrokosten du vet?

PS: Når vi først snakker om rosa ting og det geniale med rødbetpulver:

Beetroot latte: Pimp my coffee!

Kommentarer (2)

  1. Hmmmm…disse må jeg prøve!! Er enig at lapper holder høy kosefaktor, og så sunn som denne er ser jeg ingen grunn til å begrense meg, Tusen takk for smakfullt tips! Keep em coming dyktige deg, blir så inspirert av bloggen din.

    1. Selv tusen takk for fine ord – og rett tilbake, flinka! ? Ja, jeg puttet alt det sunne i én oppskrift, og kan faktisk ikke tenke meg noe som ville gjort dem enda sunnere, haha ? Og så gode at gutta slukte et uvisst antall!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!