arme-riddere-fransk-frokost-comfort-food
KJØKKENET

Superenkel comfort food: Arme resteriddere

Beklager, men jeg klarer rett og slett ikke å like november, den mørkeste og våteste måneden i året. Derimot prøver jeg å komme meg gjennom den ved å kose meg så mye jeg kan!

Det betyr levende lys, blomster, deilige ullgensere, fyr i peisen, kakao og comfort food. Noe av det jeg umiddelbart ble bekymret for da jeg fant ut at jeg har cøliaki, er at jeg ikke kan spise alt jeg elsker lengre.

Før jeg innså at det aller meste – bortsett fra muligens croissanter (snufs)– kan gjenskapes glutenfritt. Arme riddere intet unntak.

Det finnes heldigvis noen få gode, glutenfri brød der ute (takk, Baker Hansen!), og etter at jeg skrev innlegget har jeg fått tilsendt så mange gode oppskrifter fra dere. Tusen takk!

Kjære riddere har mange navn

Selve navnet er jo ganske søtt? Jeg vet ikke hvorfor det heter arme riddere, men jeg vet at fenomenet heter pain perdu på fransk og French toast på engelsk. Og at det er en deilig måte å bruke opp litt tørt brød på. Det skal nemlig dynkes i en krydret eggeblanding før steking! Sånn:

arme-riddere-restemat-green-house

I den tradisjonelle varianten er det loff som gjelder, men jeg sverger til grovere brød. Jeg dropper også å tilsette sukker, og serverer isteden ridderne med lønnesirup og rosiner.

Her er nok til fire skiver:

  • 4 skiver brød (loff, spelt, havre eller glutenfritt)
  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts kanel
  • 1 håndfull rosiner
  • smør til steking

Pisk sammen egg, melk, sukker og krydder. Del brødskivene i to på skrå og legg dem i blandingen i en halvtime. Husk å snu dem hvis de ikke dekkes av blandingen!

Stek skivene i smør på middels varme til de er gylne. Stek rosinene sammen med dem de siste minuttene; da blir de lune og myke og litt salte fra smøret. Servér med rause mengder lønnesirup og nyt november så godt du kan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!