green-smoothie-bowl-okologisk-fiken-mandler-anja-stang-no
BARNEROMMET, KJØKKENET

Superbowl: Grønn smoothie som har pyntet seg

Jeg elsker mat som serveres i bolle slik at alle de deilige ingrediensene serveres side om side, men nytes i salig blanding.

Noe av det fine med smoothies, er at «alt går». Det finnes så mange gode og freshe kombinasjoner av frukt, grønt, bær og frø at det knapt kan gå galt. Og gjør det det, er det bare å unngå akkurat den kombinasjonen neste gang.

Samtidig vet jeg at en oppskrift eller noen forslag kan gjøre det enklere å komme i gang. Faktisk har jeg  selv vært på supersmoothiekurs en gang i tiden!

Smoothie talk for store og små

Det var i regi av Trine Berge og Sara Chacko som den gang drev Supernature, og jeg ble hekta på å lage smoothies fulle av næringsstoffer og sunt fett. Også til barna mine, som da var babyer.

For alle liker faktisk smoothie! Og heldigvis synes de fleste barn at den knallgrønne fargen er den aller kuleste.

green-smoothie-bowl-okologisk-fiken-mandler-anja-stang-no
Den søte epleskålen er fra loppis; sølvskjeen er mormors dåpsskje ❤️

Jeg pleier å bruke en kombinasjon av juice (oftest eple), bladgrønnsaker (spinat eller grønnkål er gjengangere), frukt (banan), fett (alltid extra virgin kokosolje), frø (linfrø for fordøyelsen) og det jeg ellers måtte ha i skapet av supermat.

Det er ikke nødvendigvis så mye, men akkurat nå har jeg økologisk pulver fra baobab-treet. Baobabpulver har en søtlig, mild smak og er proppfullt av C-vitamin, kalsium, thiamin og vitamin B6. Men igjen: Ta det du har og – ikke minst; liker best!

Her er oppskrift på smoothien jeg lagde i morges :

 • 1 banan (skrelt)
 • 1 avokado (uten stein og skall)
 • 3-4 stilker grønnkål (fjern den groveste stilken)
 • 4-5 klumper frossen spinat (eller 1-2 håndfuller fersk)
 • 2,5 dl eplejuice
 • 0,5 dl vann
 • 0,5 dl iKaffe havremelk (valgfritt)
 • 1-2 ss extra virgin kokosolje (fx Cocosa)
 • 1 ss linfrø
 • 1 ss baobabpulver
 • 1 ss revet ingefær

Hell alt i blenderen og bland til smoothien er jevn og passe tykk. For en liten vri, heller jeg den i en bolle istedenfor glass. Da kan du spise den med skje og slipper sugerørsproblematikken. (Hvis podene krever glass og sugerør, finnes det heldigvis gjenbrukbare i glass eller stål, og nedbrytbare i papir.)

Det ser både passe økolyxig ut og smaker så godt med nøtter, frø, bær og frukt som pynt.

fiken-bringebar-mandler-linfro-oyo-kniv-anja-stang-gronn-smoothie-bowl
Jeg er så fornøyd med denne lille kokkekniven fra Øyo som jeg har fått i gave.

Her har jeg brukt bringebær, som gir et ekstra fargekick og masse vitaminer, og grønne fiken med så tynt skall at det kan spises. Bare husk å vaske dem først!

Mandler er rike på e-vitamin, kalsium og magnesium, og gresskarkjerner inneholder mye omega-3. Begge byr på masse sunt fett.

I morgen skal jeg på Oslo Design Fair, og tradisjonen tro følger en rapport derfra. I tillegg skal jeg igjen overta profilen til @livsstilstories på Instagram, så du får en sniktitt på grønne høydepunkter fra dagen min på insta story – også min egen (@anjastang). Sees der!

Kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!