fagerstrand-nesodden-lokal-strand-kortreist-ferie
KONTORET, PUSTEROMMET, UTEROMMET

Strekk sommeren! Eller hvordan unngå å bli slukt av jobbhverdagen

Hei august og jobboppstart! Kanskje er vi i samme båt, kanskje nyter du fortsatt late feriedager. Uansett tror jeg du vil kjenne deg igjen, og forhåpentlig finne noen nyttige tips her.

I skrivende stund sitter jeg og skriver i sengen i mammas bryggerhus i hagen i Brevik. Selv om jeg begynte å jobbe igjen på mandag, planla vi en liten utflukt hit som en måte å forlenge ferien på.

For samme hvor godt jeg liker jobben min, og på mange måter er klar for jobbhøsten etter en super sommer, vil jeg alltid ha mer ferie!

fagerstrand-nesodden-lokal-strand-kortreist-ferie
Hoppende sommerglede på Fagerstrand, Nesodden 🌞

Same procedure as every summer

Vi har som vanlig hatt en kortreist sommer, der hver eneste utflukt har hatt en radius på 2,5 timer i elbil. Jeg innrømmer at reisesuget er større enn noensinne etter to år med pandemi. Men jeg har vokst opp med å reise mest på høsten eller vinteren, når kulde og mørketid knuger, mens jeg stort sett har tilbragt sommeren i Norge. Og når vi bor i et sommerparadis og har venner og familie som inviterer oss til sine, er valget lett.

Opprinnelig hadde vi planlagt å besøke en av mine nærmeste venninner utenfor London. Jeg gledet meg til å vise gutta byen hvor jeg studerte på begynnelsen av 2000-tallet. Men da hetebølge, branner og flystreik traff med full kraft, var vi greit fornøyd med utsettelsen. Isteden ble det fine og aktive hytteturer til idylliske Storøya i Tyrifjorden og Foten utenfor Fredrikstad.

hyttetur-barn-familie-kortspill-uno-foten-norsk-sommer
Salig familiekaos hos min fine venninne Marianne med familie på Foten 😅
foten-sommer-paradis-bad-stupebrett
utoya-minnesmerke-viktig-respekt-kjaerlighet
Et sterkt og viktig besøk på Utøya, naboen til Storøya, dagen før 22. juli ❤️

Lykken er balanse

Sommeren min har stort sett bestått av dette, på repeat: Uante litere med is, fergeturer til små øyer med idylliske strender, blomsterbuketter, blå brennmaneter, kaffe i senga og på trappa, rosévin og skalldyr, morgenbad, kveldsbad og midt-på-dagen-bad. Og sikkert altfor mye skjerm, til tross for målet om å detoxe digitalt.

Jeg er aller mest fornøyd med valget om å ta fri hele juli: To uker med barn og to uten, siden vi jo er en 50-50-familie. Og jeg har ikke dårlig samvittighet for det siste. Restitusjon og balanse er altfor viktig til det.

Jeg vet at jeg ved å gi meg selv tid til å hente meg inn og lade opp før og etter heftige uker med gutta mine, blir en mye bedre mamma.

brevik-porsgrunn-kaffe-paa-trappa-mammas-hage
Kaffe på trappa til vårt lille bryggerhus i mammas hage, i en av favorittkjolene fra AWAN ☕️

Den eneste ulempen ved å ta lang ferie og faktisk klare å «logge av» i hodet, er at det er desto vanskeligere å kickstarte jobbhjernen igjen. Med mange prosjekter å sjonglere siden jeg ved siden av Greenhouse er kommunikasjonskonsulent for blant andre Skogluft og Kime (watch this space!), vil jeg gjøre det jeg kan for å ikke bli slukt av stress igjen.

Siden dagene fortsatt er relativt varme og kveldene lyse, er det lett å skvise inn litt sommer i hverdagen. I hvert fall i teorien.

barnefri-ferie-blaaskjell-venninnekveld-signalen-nesodden
En kveld med gode venner og ditto sommermat er ikke noe vi trenger å slutte med selv om ferien er over!

7 enkle tips som funker for meg:

  • Å unne meg en soft start på dagen når jeg kan, med en kaffe på senga og gjerne en liten meditasjon via appen Insight Timer. (Jeg er ikke sponsa, for den er uansett gratis)
  • Unn deg hyppigere og lengre pauser i begynnelsen. Aller helst i sola – på terrassen, i hagen eller i en park i nærheten.
  • Ta et morgenbad eller kveldsbad hvis du kan! Eventuelt begge deler. Det gjør noe med kropp, hode og sjel.
  • Nyt en iskaffe, et glass eller deilig sommermat med venner mens det fortsatt er varmt nok til å sitte ute. Eller invitér på middag hjemme og spis på balkongen, terrassen eller i hagen hvis du har.
  • Dra bort litt en helg eller to, hvis du har mulighet, for å føle at det fortsatt skjer hyggelige og spennende ting. Det trenger ikke å innebære overnatting; man kan leve lenge på en innholdsrik dagstur også.
  • Anerkjenn at overgangen fra ferie til ‘full fart’ kan være krevende. Vær raus mot deg selv: Klapp deg selv på skulderen for alt du får til, og tilgi deg selv for det du ikke klarer eller rekker.
  • Husk fabelen om haren og skilpadden; «Slow and steady wins the race!»
blomstereng-nesodden-love-blylaget
Ikke alle kan like lett ta et spontant bad som min venninne Ann Kristin som nesten bor på havet på Nesodden, men det er også verdt en litt lengre avstikker mens badetemperaturene er på sitt beste 🌊

Relaterte saker

Close
Velkommen!