moi-a-menton-gamlebyen-sol-trapp-hopp
GARDEROBEN, UTEROMMET

Saling blanding: Sol, shoppestopp og #selflove

where-is-wally-cap-martin-roquebrune-anja-stang
En liten tur til månen aka Cap Martin…

Nå er jeg hjemme fra en uke på hos mamma i Menton. Reisen dit var min første flytur på nøyaktig ett år. Den gang dro jeg til Paris; et sårt tiltrengt lyspunkt etter en usedvanlig mørk vinter med samlivsproblemer, sykdom og en ribbeinsbrist som kronen på verket.

I mai i fjor tok jeg toget til min grønne «søster» på Jæren, og skrev om flyskam og togkryhet. Der satte jeg en «kvote» på maks to flyreiser per år. Jeg klarte meg med den ene. Like fullt føltes det rart å fly igjen nå. Selv om jeg trengte denne turen.

Mammas mat og kjærlighet. Sol og saltvann. Palmer og blomster og vakre bygninger i sukkertøyfarger. Balsam for sjelen, alt sammen.

lunsj-salat-middelhavs-mat-farger-palmer

Markedsdag og rosé i solveggen i Nice

På mandag tok jeg toget til Nice for å møte min venninne Eva, som bor i den lille landsbyen Saint Jeannet hvor hun driver den fine matbloggen Eva i Provence. Antikkmarkedet Brocante Cours Saleya er viden kjent, og et morsomt sted å hente inspirasjon.

En mangogul ullkåpe ga en vitamininnsprøytning ved første blikk. I følge selgeren var det en vareprøve fra Miu Miu, men den var uforet og unøyaktig sydd. Jeg bestemte meg for å tenke på det.

Vi havnet på restauranten Le Safari ved siden av markedet, spiste artisjokk med parmesan og drakk rosé i solveggen mens Elsa raste alle andre steder enn der. Da Eva skulle sende meg bildene med kåpen, innså jeg at jeg helt hadde glemt den.

Vitaminsjokket til tross; kåpen bestod ikke «testen», og det var overraskende befriende å sette seg på toget tilbake til Menton, helt tomhendt.

brocante-cours-saleya-nice-februar-anja-stang

Shoppestopp 2020

Jeg har alltid som mål å bare kjøpe ting som «snakker til meg». For å si det litt pompøst: Som jeg ikke føler at jeg kan leve uten. Nå har jeg også shoppestopp i hele 2020.

Vil du joine? Du velger selv hvor mange måneder pausen skal vare – fra én til 12. Kjøp av undertøy og sokker er hederlige unntak; det samme er lån, leie, bytte og bruktkupp. Du kan melde deg på via nettsiden til Framtiden i Våre Hender, her.

Her er mine tre beste tips til å unngå fristelser, shoppestopp eller ei:

  1. Tenk på det! Minst en time, helst over natten. Hvis gjenstanden fortsatt «roper» på deg, kan du kjøpe den med god samvittighet. Synes nå jeg.
  2. Har du et plagg som likner fra før? Hvis ikke: Har du mye som passer til? Se for deg mulige kombinasjoner. Her får du nok en ganske tydelig magefølelse. Følg den.
  3. Tror du virkelig at du kommer til å bruke plagget minst 30 ganger? #30wears er en god tankeøvelse, så lenge du er ærlig med deg selv.
anja-stang-gamlebyen-i-menton-aiayu-hopp-happy
Tre favoritter: Skjorte i økobomull fra Aiayu, økojeans fra Weekdays og supergode, resirkulerte sneakers fra New Movements.

Bølgeterapi og egenkjærlighet

Resten av uken gikk vi turer – på gangstien rundt Cap Martin, gjennom olivenparken Parc du Pian, opp og ned trappene i gamlebyen… Jeg leste bok («Koral» av Suzanne Brøgger, som passer ypperlig til min nye livssituasjon) på sandstranden én og rullesteinstranden en annen, mens bølgene bruste og glitret. Tok #5forhvalen (blant annet en hel, råtten skosåle!) og handlet glutenfri økomat på den fine sjappa Naturalia på hovedgaten.

Fremfor alt: Jeg ladet, ladet, ladet. Tillot meg selv å føle varme blaff av lykke og ro.

plukke-soppel-paa-stranden-menton-fem-for-hvalen strand-badehandkle-makroner-suzanne-brogger-solhatt-menton-middelhavet

Nå er jeg tilbake, og det var så godt å se verdens beste gutter igjen. Neste uke drar vi til seters med ski og brett på taket. Kontrastenes tid! Samtidig planlegger vi salg av drømmehjemmet, og jeg leter etter mitt neste «grønne hus», vel og merke i nedskalert utgave.

Jeg vet ikke hvor det blir, men jeg planlegger allerede å male stjernehimmel i taket og solmodne farger på veggene, inspirert av gamlebyen i Menton.

Her er noen flere solglimt fra reisen. Jeg vil ikke inspirere noen til å fly, meg selv inkludert, men håper lyset og fargene og bølgene er en fin påminnelse om at våren og sommeren kommer hit også. Snart!

 

kirke-gamlebyen-menton-vieille-ville-farger glutenfrie-kjeks-palmer-menton-frankrike-realisation-par
oliventre-park-menton-frankrike-gront-parc-du-pian
Parc du Pian er en stor park med bare oliventrær. Om sommeren er sauer på beite her.
klatre-stativ-tre-leke-strand-menton cap-martin-roquebrune-tur-promenade-havet
mammas-hage-menton-den-franske-riviera-self-love
Paradis på jord aka den vakre hagen til mammas samboer, Nils. Og katten deres, Prissan ?
menton-ovenfra-cote-azur-anja-stang-mamma anja-stang-katt-menton-hage-middelhavet
le-sablette-menton-strand-middelhavet-cote-azur
Jeg hadde stranden nesten helt for meg selv…
mammas-hage-menton-palmer-blomster-sol
hadet-mamma-menton-hage-frankrike
Au revoir, mamma og Menton! ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!