rod-grot-chia-porridge
KJØKKENET

«Rødgrøt» til frokost

Er du lei av småkaker, kjøtt og julefett? Start dagen med chiagrøt, da vel!

Jeg hoppet rimelig sent på chia-kjøret, som mange andre ting trodde jeg sikkert det var vanskeligere enn det viste seg å være. Det er superenkelt, supergodt og en fin avveksling fra den tunge julematen. Og så elsker jeg fargen…

Chiafrøene jeg kjøper heter Chia bia, men det finnes flere ulike merker og du finner garantert minst en variant i din lokale helsekostbutikk. De inneholder masse omega-3 og omega-6, fiber og protein, gir langvarig energi og senker blodsukkeret. What’s not to love?

Sprø etter superfrø

Denne grøten kan du la «svelle» i kjøleskapet over natten, eller røre sammen en halvtime før du skal spise den. Noe av det beste er at den ikke trenger å kokes! Bruker du plantemelk er den også vegansk. Personlig synes jeg kokosdrikkemelk funker best smaksmessig. Du trenger:

  • 4 ss hele chiafrø
  • 2 dl valgfri melk
  • 1-2 ts rørsukker eller Biopharma Naturlig Søtt
  • En håndfull valgfri bær

Rør alt sammen og la det stå minst en halvtime. Rør gjerne litt underveis. Hvis jeg lager den samme morgen, noe jeg som oftest gjør, bruker jeg frosne bær og lar grøten godgjøre seg på benken istedenfor i kjøleskapet. Da blir den passe kald, tykk og får den deilige fargen.

Her har jeg brukt en skogsbærmiks med rips, solbær og bjørnebær. Du kan selvsagt gjerne bruke friske bær, eventuelt syltetøy – da dropper du bare å tilsette sukker.

Her kan du lese mer om chiafrø og ulike måter å bruke dem på. Bon appétit og fortsatt god romjul!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!