by-timo-kjole-bursdag-challenge-green-house
GARDEROBEN

På den andre siden av #5itemschallenge

five-items-challenge-alpakka-joseph-bla-skjorte-green-house
2 x 2 items og omtrent så variert det ble under #5itemschallenge ✌?

Var du med på #5itemschallenge i forrige uke? Jeg postet daglig på instagram og story og syntes det gikk ganske så greit. Derimot var det kjedelig å bruke de samme fem plaggene igjen og igjen – fordi jeg måtte.

Tanken bak utfordringen er veldig god: Å flytte fokus fra nye, fancy antrekk på Instagram til gjenbruk, flerbruk og variasjoner over eksisterende garderober.

Å føle mindre press på (eller trang til) å stadig kjøpe nye ting, og isteden bruke det vi allerede har. Selvsagt tok jeg utfordringen.

Jeg ble utfordret av min grønne venninne, stylist og foredragsholder Lene Gravdal, som snart skal lansere podcast. Vi spilte faktisk inn hennes aller første episode sammen i går! Veldig stas.

Mine fem plagg var i stor grad loveworn: 15 år gamle fløyelsbukser med litt sleng og en blå skjorte med volanger fra H&M, en kremhvit pologenser i babyalpakka fra Joseph («arvet» av mamma) og et brunt knappeskjørt i «vegansk skinn» fra Lindex. Pluss en splitter ny, svart, cradle-to-cradle-sertifisert(!) pologenser fra Wolford.

five-items-challenge-vegansk-skjort-green-house
Møtedag og deilig, vegansk lunsj hos Nordic Foodprint (NOFO) i ditto skjørt og sort polo.

Cradle-to-cradle betyr at plagget følger en sirkulær prosess og kan brytes ned når det er utslitt. Det skader heller ikke at passformen er fantastisk og materialet silkemykt.

Til skogs i svart fløyel og rebell på fest

I forrige uke hadde jeg mye hjemmekontor, noe som nesten føltes litt som juks. Her i heimen er det ikke akkurat noen spesiell kleskodeks: Jeg er hun som leverer i barnehagen med sovesveis og jeans. Hver dag.

Siden verken jeans eller pysj var blant mine fem utvalgte, var jeg noen hakk mer pyntet enn vanlig på hjemmekontoret. Derfor gikk jeg tur i skogen i fløyelsbukser. Det føltes tross alt hakket mer passende enn skjørt.

anja-stang-five-items-challenge-rules
«Ourwear» = outerwear (hvis noen lurte) ?

Men da helgen kom og jeg var invitert i en 40-årsdag jeg ikke visste om da uken startet? Da brøt jeg reglene – og følte meg befriende rebelsk!

Konklusjonen? At fem plagg er for lite for en hel uke, samtidig som det nesten føles for lett når tilbehør og ytterklær kan varieres i det uendelige. Antallet tvinger deg nærmest til å kjøre «basic bitch» (Jenny Skavlans ord), mens jeg er litt for glad i farger, mønstre og ikke minst: Variasjon.

by-timo-kjole-bursdag-challenge-green-house
SÅ glad ble jeg over å endelig kunne ha på meg noe annet!

Gjenbruk, flerbruk og #30wears for lyfe

#5itemschallenge må være genialt på reise – tenk så lett å pakke! Selv om jeg ikke reiste lengre enn Oslo og Ski, sparte konseptet meg for litt tid. Samtidig var jeg litt i opposisjon:

Jeg innså at jeg ikke kan gi fra meg friheten til å ha på meg hva jeg vil, når jeg vil. Til å kunne følge dagsform, humør og anledning.

Noe som selvsagt ikke trenger å bety at jeg må kjøpe noe nytt, og heldigvis føler jeg ikke at instagramfeeden min stadig må fylles med nye plagg. Det er ikke for ingenting at min yndlings-hashtag er #30wears.

Hva med deg? Var du med på utfordringen? Føler du en stadig trang til å kjøpe nye ting, eller er skapet ditt fullt av golden oldies?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!