echinaforce-solhatt-toddy-halsspray-vogel-green-house
STUEN

Naturens egen medisin: Sol og solhatt

  Annonse

nosen-yoga-hemsedal-sol-sno-solhatt-green-house
En helg med yoga, sol, gnistrende snø og smellvakre fjell var også god medisin!

Jeg har nettopp kommet tilbake fra en helt nydelig helg på fjellet, fylt med egentid og egenkjærlighet. Jeg har jo tross alt valgt det som mitt ord for 2019.

Med strålende sol, gnistrende snø og våren rett rundt hjørnet, føles ikke tanken på sykdom spesielt nær. Samtidig har jeg de siste ukene følt at absolutt alle rundt meg er syke. Sylte forkjøla eller liggende i vater med influensa.

Etter noen heftige sykdomsrunder i både desember og januar, er jeg så over det. Jeg vil bare ha vår og lys, føle meg vital og sunn.

Dessuten har jeg jo ikke tid til å være syk. Hvem har vel det?

I sånne perioder – enten jeg selv føler meg litt utsatt eller er omgitt av sykdom på alle kanter (i skrivende stund av to av fire familiemedlemmer), føles det fint å kunne gjøre noe for å forebygge. Og da er Echinaforce’ lille «familie» med produkter våre go-to-remedier.

echinaforce-solhatt-toddy-halsspray-vogel-green-house
Vik fra meg, forkjølelse! Fra venstre: Halsspray, Echinaforce Junior og Hot drink.

Rett i halsen, toddy eller tabletter

De siste ukene, når jeg selv har følt litt krafsing i halsen, har jeg brukt halssprayen til Echinaforce. Den smaker litt sterkt og ganske godt, og treffer akkurat der den trengs. Det føles så riktig å påføre noe akkurat der det skal virke. Om jeg likevel skulle bli syk (de fleste gangene har jeg ikke blitt det) har jeg i det minste prøvd! Sprayen inneholder også salvie, og kan også brukes av barn over 12.

Et annet godt alternativ, er Hot Drink fra samme merke. Sirupen drikkes som toddy og inneholder svarthyllbær i tillegg til rød solhatt. Den passer for barn fra tre år og oppover. Åtteåringen digger den, femåringen er litt ambivalent. Men han har til gjengjeld Echinaforce Junior:

Begge guttene våre la sin elsk på de milde tyggetablettene med appelsinsmak da de testet dem tidligere i vinter.

De kan nemlig også brukes forebyggende, og både Morten og jeg la merke til at de var mindre syke enn vanlig. Vårt lille eksperiment var på ingen måte vitenskapelig, men dét var studien til den sveitsiske barnelegen Mercedes Ogal. Hun fant 33% færre forkjølelser, færre feberdager og drastisk redusert behov for antibiotika blant barna som tok tablettene. Du kan lese mer om studien og vår egen opplevelse her.

katt-fuglehus-solhatt-sol-vinter-green-house
Kanskje ikke den beste plasseringen av fuglehuset…

Vogels urtemagi

Hvis du er en fast gjest her inne, husker du kanskje at jeg besøkte Alfred Vogels solhattmarker og urtehage i Sveits i fjor vår? Det er også mulig at du, når du først har funnet veien hit, kjenner godt til den lille medisinmannen og hans verdensberømte helseprodukter.

Alle A. Vogels urter er 100% økologisk dyrket ved hjelp av firmaets egen kompostgjødsel og selvdyrkede frø.

Solhatten oppdaget Vogel da han fikk de første frøene i gave av høvdingen for Sioux-indianerne på 1950-tallet!

Black Elk ba ham ta dem med hjem til Sveits og lage noe av dem, og resten er historie. Når jeg drikker den styrkende toddyen eller knerter sårheten i halsen med sprayen, sender jeg dem begge en takknemlig tanke.

alfred-vogel-solhatt-forkjolelse-immunforsvar-green-house

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!