anja-stang-mille-fromyhr-conscious-exclusive-mellow
SOVEROMMET

Musikk på en lørdag som føles som søndag

Du har sikkert opplevd at ting sklir litt ut i blant? At ikke noe av det du skulle gjort, skjer? At to-do-listene bare blir lengre for hver dag, mens du halser etter?

Sånn har det vært i det siste, og spesielt denne uken. To dødsfall i nær familie på tre måneder har tatt på, i tillegg til noen andre greier jeg står i for tiden. Så nå går det litt over stokk og stein.

anja-stang-mille-fromyhr-conscious-exclusive-mellow
Bildet til venstre er tatt av Mille Frømyhr. Det til høyre etter svigermors begravelse ❤️

Jeg jobber med en lengre sak jeg håper og tror dere vil like, men er alene med to energiske gutter hele helgen. Siden det er ruskevær og jeg har en trang til å spille melankolsk musikk i dag, deler jeg spillelisten med dere.

Jeg har alltid elsket å dele musikk med andre. Før streamingens tid var den ultimate kjærlighetserklæringen en «hjemmebrent» CD med favorittsanger.

En kveld for ni år siden prøvde jeg meg til og med som DJ, sammen med venninnen min Nina. Det var en del av klubbkonseptet One Night Only, og jeg var tre måneder på vei. Min første og eneste kveld som DJ var en alkoholfri men ganske glamorøs opplevelse:

one-night-only-dj-anja-stang-nina-jarebrink
Ser du den lille kulen på magen min?

Melankolsk musikk

Jeg har alltid likt litt melankolske filmer og musikk med en litt trist undertone. Spesielt når jeg har det bra. Er det litt rart? Når jeg er lei meg, vil jeg oftest spille musikk som løfter meg opp – som en slags terapi.

Andre ganger er det litt deilig å dykke ned i de dype følelsene, når musikken matcher både dem og gråværet. Sånn er denne listen.

Siden jeg elsker serien «Stranger Things», har jeg kalt den Welcome to the Upside Down. Du vet følelsen av at ting er litt «off», ikke helt i sync, selv om alt tilsynelatende er normalt?

stranger-things-netflix-millie-bobby-brown

Har du ikke sett serien ennå, anbefaler jeg den på det sterkeste. Den er så genial på så mange plan, men en serie for voksne med barn som hovedpersoner er jo ganske unikt? Den utspiller seg lenge før mobiltelefonenes tid, på 80-tallet, og båndene mellom de svært unge hovedpersonene er så sterke og rørende.

Den kvinnelige hovedpersonen, Millie Bobby Brown, har 17,6 millioner følgere på Instagram, og har blitt et slags feministisk ikon i en alder av 14 år. No pressure, hehe…

Nok snakk; her er listen! Nyt den nå, eller – hvis du er på et annet sted– spar den til en dag du trenger den. Hvis du også synes livet føles som en berg-og-dalbane for tiden; ta vare på deg selv!

Med dette ønsker jeg dere verdens fineste helg, uansett.

Kommentarer (2)

  1. Takk, Anja! Jeg er en sucker for melankoli selv, så denne skal jeg sjekke ut! Lykke til med alt som skjer akkurat nå❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!