anja-stang-solbriller-karmoie-briskeby-optikk
GARDEROBEN

Mine første briller og filantropiske solbriller!

  Annonse

anja-stang-solbriller-karmoie-briskeby-optikk

Jeg har alltid hatt godt syn. Det er noe jeg har vært rimelig stolt av, spesielt siden mamma har brukt briller siden hun var liten. Spesielt husker jeg at hun pleide å få kattehår mellom øye og linse! Jeg priste meg lykkelig over at jeg slapp å tenke på sånt.

Siden da har briller gått fra å være et vedheng – noe man helst vil unngå, til å bli et tilbehør som understreker personligheten.

Populariteten til briller med klart glass uten styrke sier vel sitt! Og da Allessandro Michele som Guccis sjefdesigner toppet de fargerike antrekkene med quirky briller og alpeluer? Vel, da var «brilleslange» offisielt blitt en kompliment. Revenge of the nerds, si!

Testing, testing

For to år siden tok jeg min første ordentlige synstest. Den konstaterte at jeg hadde en liiiten synsfeil – jeg er nærsynt med en grad på 0,25 og 0,5. Jeg trengte ikke å gjøre noe med det, sa de, men anbefalte en ny test et par år senere.

anja-stang-briskeby-optikk-garrett-leight-briller
Er de ikke fine?! Foto: Iversen / Karmoie

I mellomtiden «oppdaget» jeg Briskeby Optikk; en innbydende brillebutikk på Frogner med fokus på kvalitet, håndverk og bærekraft. Spesielt godt liker jeg at brillene ligger i åpne hyller, og dermed lett kan prøves.

Jeg hadde fått anbefalt solbrillene til norske Karmoie av strålende fornøyde venner med god smak. Derfor var det morsomt å innse at Kirsten og Lars Iversen som driver Briskeby Optikk, også er paret bak det filantropiske brillemerket Karmoie. Faktisk er det fine kontoret i butikken også merkets atelier. Siden verdiene våre passer som hånd i hanske, var det stas at de ville ha meg som ambassadør.

Det vanskelige valget

Prosessen startet med en omfattende synstest. Siden første synstest hadde jeg følt en liten forverring, spesielt hvis jeg sitter langt bak på foredrag, presentasjoner eller kino. Testen avdekket ikke noen uttalt endring, men denne gang hadde jeg faktisk lyst på briller! Og I følge Kirsten er det lurt å begynne tilvenningen en god stund før du .

Ved å starte tidlig med sporadisk bruk vil overgangen føles mer naturlig, og du kan venne deg gradvis til å ha noe midt i fjeset.

Så var det valget, og det var sannelig ikke lett! Jeg har alltid elsket spesielle solbriller, og har en samling rare og glamorøse par i ulike farger. Briskeby Optikk byr på hele spekteret – fra klassiske, nesten usynlige briller til sære statements.

Fellesnevneren er små, solide aktører, ofte rene brillemerker, som legger sjelen sin i kvalitet og håndarbeid. Akkurat som innehaverne selv.

kirsten-iversen-karmoie-briskeby-optikk-atelier-studio
Kirsten Iversen i atelieret hos Briskeby Optikk. Foto: Iversen / Karmoie

Ikke la brillen bære deg!

Jeg skjønte snart at jeg måtte moderere meg litt, siden brillene til Briskeby Optikk er laget for å vare. Kvalitetsbriller er også en liten investering, og målet mitt var å velge en brille som varer lenge, også stilmessig, samtidig som den har nok personlighet. Som «brilledebutant» kan en veldig spesiell brille fort by på mer oppmerksomhet og kommentarer enn du er klar for!

Det er jo noe med at du skal bære brillen – ikke omvendt.

Kirsten presenterte mange ulike modeller, og jeg følte meg som et barn i en godtebutikk. Å velge bort var derimot en annen historie, men Kirsten har en genial elimineringsmetode. Til slutt stod jeg igjen med en fin, lett, kledelig og akkurat passe nerdete (i ordets mest positive forstand) brille fra Garrett Leight California Optical.

anja-stang-garreth-leight-briller-briskeby-optikk-ambassador
Jeg leker katalogmodell på en litt grå vårdag. Foto: Iversen / Karmoie

Garrett Leight startet i 2011, og brillene er designet i LA med navn fra gater i Venice Beach. Leight er inspirert av vestkysten i USA, mote, arkitektur, foto og musikk.

Brillene har progressive glass og funker til «alt». De er altså ikke rene lesebriller, men som nærsynt er det uansett lesing jeg har minst problemer med. Når jeg ser på TV fra favorittkroken i vår rosa plysjsofa, trenger jeg dem derimot stadig oftere.

Filantropiske solbriller

Jeg trengte også nye solbriller for første gang på flere år, og det valget var heldigvis litt enklere. Disse har ikke styrke, men det finnes et sett med solbrilleglass som kan festes utenpå brillene mine når jeg med tiden trenger det.

karmoie-solbriller-briskeby-optikk-ambassador-anja-stang

Etter en kort prosess med sirlig eliminering, landet jeg på et par fra nettopp Karmoie – helt uten føringer fra merkets «mor».

Jeg hadde vurdert både aviatorfasong og klarplast i brilleutvelgelsen, så ble trukket mot dette paret som slo to fine fluer i én smekk. De er så lette og gir verden et svakt rosaskjær, og jeg digger dem allerede!

Karmoie byr på mange lekre og gjennomtenkte designs. Og vet dere hva det aller fineste er?

For hvert brillepar de selger, gir de bort et par til svaksynte i Afrika!

Karmoie samarbeider med Eyejusters via non-profit-organisasjoner som Sea Mercy, East-African Ministries og US Peace Corps. Lars og Kirstens fremtidsdrøm er at alle som trenger synshjelp, får tilgang på det.

Det filantropiske brille- og solbrillemerket ble startet i 2010 og føres hos en rekke brille- og optikerforretninger i Norge og utlandet. I Oslo er det Briskeby Optikk som har størst utvalg.

Karmoies mål er å skape vakre briller av høy kvalitet, produsert på mest mulig bærekraftig vis. Den grønne tankegangen påvirker alt fra materialvalg til hvor de produserer og tilgang på reservedeler. Valg av transport og emballasje spiller også inn. Brillene er designet for å vare, både i stil og i kvalitet.

Jeg gleder meg til en sommer med mine fine speilbriller fra Karmoie, og anbefaler både merket og Briskeby Optikk på det varmeste!

briskeby-optikk-karmoie-kirstein-henrik-iversen
Fine folk: Lars og Kirsten Iversen, og Kirsten i butikken da vi valgte mitt første brillepar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!