klattermusen-powsurf-norway-video-anja-stang
GARDEROBEN, UTEROMMET

Min første YouTube-video og powsurf-session

Annonse

klattermusen-sustainable-barekraftig-fritidsklar-powsurf-anja-stang
Følte meg ganske retrofuturistisk i Balder-hoodien fra Klättermusen! ?

Nå har jeg altså to nye og litt sprø ting på gang: Min aller første video i min nyopprettede YouTube-kanal og første gang jeg prøver powsurf for real. Puha! 

Jeg trengte den riktige anledningen for å komme i gang med begge deler. Og da det bærekraftige, svenske fritidsmerket Klättermusen inviterte til samarbeid, var jeg ikke vond å be:

Plaggene er hyperproffe, solide og så kule. Og laget for å vare et helt liv, minst!

Helt siden begynnelsen for 30 år siden, har Klättermusen vært pionerer innen miljøvennlige materialer, og de tar stadig nye grep. Blant annet har de brukt bare økologisk bomull siden 2006, og nylon fra resirkulerte fiskegarn i sekkene sine. Her kan du lese mer om firmaets materialbruk.

Klättermusen er et 100% fluorokarbonfritt brand med en grunnleggende filosofi om å bruke og reparere alt til det faller fra hverandre. Om å være transparente pionerer innenfor bærekraftig teknologi.

klattermusen-powsurf-norway-video-anja-stang
Happy camper après surf, kledd i Klättermusen ?? Snøbootsene er gamle Stella McCartney x Adidas.

Jakken jeg har på meg er Brage i fargen Redwood; buksen Brage i fargen Raven kan zippes opp helt til kneet. Den supervarme hoodien Balder i fargen Sorrel Red er i resirkulert ull, og den tette hetten med høy hals fungerer som lue. Alle plaggene er usedvanlig behagelige in action: I romjulen fikk settet virkelig kjørt seg – tre dager på rad!

Yukita = powsurf = snogsurf

Naturlig nok ble det litt tryning. Men med over en halvmeter løssnø var det bare gøy. Du har kanskje allerede lest om vår særs snørike juleferie i Gausdal?

Først er det uvant å ikke stå fast på brettet; etter hvert befriende. Du trenger verken bindinger eller spesialstøvler, noe jeg synes er skikkelig deilig. En leash gjør at ikke brettet forsvinner når du faller. I retrospekt burde jeg sikkert brukt hjelm, men med bare oss og øde jorder dynket i løssnø, føltes det uansett trygt.

Det er nemlig slik at powsurf krever pudderføre, så en vanlig alpinbakke funker ikke. Du må ut i naturen; oppsøke snøkledde skråninger, lysninger og jorder.

klattermusen-sustainable-outerwear-powsurf-anja-stang
Så deilig å surfe på en bølge av snø! ??

Utfordringen var faktisk å finne bratte nok bakker, for å få nok fart. Med fart følger balanse, og på litt sikt skal jeg også lære meg å svinge. Det er nemlig mye vanskeligere enn det ser ut til!

Brettet jeg bruker på bildene og i videoen kan kjøpes via Snogsurf.com, venner av Morten som presser de fine brettene i heltre for hånd i Gausdal. Særs kortreist, altså…

Kjenner at jeg er litt nervøs for å dele dette med dere, men det er ingen vei tilbake nå. Og så er jeg jo litt stolt også, hehe. Hvis du liker videoen, blir jeg superglad hvis du går inn på min splitter nye YouTube-kanal og trykker abonner. Så skal du ikke se bort fra at det kommer mer!

OK, here goes:

Kommentarer (2)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!