lush-cosmetics-nakne-produkter-emballasje-fritt-zero-waste-green-house
BADET

Livet, døden, havet og plasten

INNEHOLDER SPONSEDE PRODUKTER

nytte-knytte-lush-cosmetics-plastfritt-green-house
Hos LUSH får du ikke plastpose, derimot et håndlaget «nytteknytte»! ?

Nå har jeg nettopp ankommet Menton og mammas deilige rede som ruver over Middelhavet. Her skal jeg nyte en liten «mammaferie» – bokstavelig talt. Jeg kommer til å savne guttene mine, samtidig som jeg vet at jeg trenger det.

Jeg hadde planlagt å skrive en sak om å pakke lett, med noen miljøvennlige reisetips. Joda, selve flyturen er synderen. Den vi har dårlig samvittighet for hver gang (i hvert fall jeg), men likevel ikke klarer oss helt uten.

Vel, inntil vi slutter å fly eller kan fly elektrisk (i følge mine kilder er det ikke lenge til!), skader det ikke å gjøre reisen grønnere der vi kan. Som i livet og hverdagen, hver dag.

Midt i koffertkaoset fikk jeg vite at bestemor er død. Hun ble 95; en evig takknemlig trooper som nektet å ta plass, samtidig som hun sjarmerte alle rundt seg med sin lette, sylskarpe humor. Tynn som en strek, brun og rynkete som en sviske. Snøhvitt hår i en liten knute, isblå øyne som så stadig mindre. Det hjertelige smilet.

Kjære bestemor

Dette innlegget skulle egentlig ikke handle om bestemor, men om pakking og plast. Jeg sliter bare litt med konsentrasjonen. Takk for tålmodigheten!

Færre ting – færre bekymringer

Noe av det du kan gjøre for å ”ta mindre plass” på flyreisen, er å pakke med deg minst mulig. Masse bagasje gjør nemlig at flyet bruker mer drivstoff. I tillegg bruker vi mer tid og energi på å drasse halve livet vårt med oss.

Derfor er jeg litt stolt av at jeg klarte meg med bare håndbagasje til fem dagers ferie. Faktisk var bagasjen så hendig at jeg umiddelbart lurte på om jeg hadde glemt noe!

Som du vet, er det vanskeligste alltid toalettsakene. Særlig om sommeren. Hvordan i huleste skal du få både alt av kremer, oljer, rens, sminke, bodylotion og SOLKREM i den knøttlille plastposen?

lush-cosmetics-nakne-produkter-emballasje-fritt-zero-waste-green-house
Fra venstre med klokken: Deodorant, tangsåpe, serum og ansiktsrens i fast form fra LUSH. Servert på vakker keramikk av Anette Krogstad.

I like you so much better when you’re naked

Enter LUSH, det britiske kosmetikkmerket som på en måte har overtatt stafettpinnen fra Body Shop. De jobber aktivt mot dyretesting, og håndlager ferske produkter med økologiske ingredienser i resirkulert emballasje. Eller – serverer den uten!

LUSH er ledende på såkalt «nakne» produkter, og jeg ble invitert til å prøve et utvalg. Ikke bare har de såpestykker som ser ut som særdeles velduftende ost i alle farger og størrelser:

LUSH har også sjampo, balsam, hårkur, body butter, kroppsskrubb, rensekrem, serum, deodorant og – hold deg fast – solkrem i fast form!

nytte-knytte-lush-cosmetics-emballasje-fritt-green-house
Solkremen fra LUSH i fast form er pakket i nedbrytbar cellulose! Tannpastatablettene(!) med kull kommer i resirkulert plastflaske, mens den lille glasskrukken inneholder parfyme i fast form.

Ved å påføre dem sammen med vann, for eksempel i dusjen, blir de myke og kremete. Jeg har pakket med meg et utvalg i små metallbokser som er geniale på farten, og er spent på hvordan de fungerer i bruk. Uansett er det LUSH’ fortjeneste at jeg klarte meg med én plastpose med flytende, som jeg faktisk klarer å lukke.

Under kan du se hva jeg tok med meg av ”normale”, økologiske produkter fra favorittmerker som Nuori, Original Mineral og Rudolph Care. Solkremene til sistnevnte er en evig favoritt, og nå gleder jeg meg til å teste sjampo og balsam fra samme merke. (Pssst! Følg med for en sommerlig skjønnhetsprat med selveste Andrea Rudolph litt senere i sommer!)

lush-rudolph-care-pakke-tips-green-house
Jerry and I: Noen små favoritter som faktisk får plass i posen ?

Plastic free July

Forleden utfordret jeg dere på Instagram til å bli med på Plastic Free July, som jeg også skrev om i fjor. Altså å kutte ut så mye engangsplast (plastposer, sugerør, takeawaykopper etc) du bare klarer i en hel måned, for å skape gode, langsiktige vaner. Responsen var rungende, og jeg er så glad for at så mange vil være med!

Er du med? Jeg skal følge opp med jevnlige tips, og starter med et gjesteinnlegg om zero waste om et par dager.

Jeg regner med at dét er noe du, som meg, er nysgjerrig på, selv om du ikke er helt klar for å ta steget ennå. Eller kanskje du er?

Jeg gleder meg til noen dager borte, og håper jeg klarer å ”lande” litt etter en intens periode. Vi (Green House har jo plutselig blitt et helt lite team!) har nemlig laget masse gøy som jeg skal drysse over sommeren. Blant annet flere videoer. Så du videoen vi lagde hos Oslo Raw?

Som i fjor, vil jeg unne meg selv og deg litt fri. ”Go to beach, read book”, som mannen min pleier å si, og logg gjerne av innimellom.

manet-livet-i-havet-ocean-plastic

Selv skal jeg prøve å følge mine egne råd. Samtidig lover jeg å jevnlig fylle på med deilige, grønne sommersaker her inne! Takk for at du kommer på besøk – igjen og igjen.

Følg gjerne @plasticfreejuly og #plasticfreejuly på Instagram (jepp, det er en global greie), og fortell meg gjerne om hvilke grep du tar for å redusere plasten. Jeg svarer gjerne på alt du lurer på. Tvi tvi!

Kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!