blaabaerstien-nesodden-huset-mitt-valmuer-planter-vindruer
SOVEROMMET, STUEN

Livet 2.0., downsizing og et enda grønnere GreenHouse!

anja-stang-nesoddbaten-delikatessen-lunsj-realisation-par-silkeskjort
Happy camper på laaang bytur forleden, med veggislunsj på Delikatessen ??

Hvis noen lurer på hvor det har blitt av meg, er jeg allerede på vei inn i både flytte- og feriebobla. En rimelig intens kombo.

Først uka i mai, bare noen dager før bursdagen min, solgte vi drømmehuset – den fysiske utgaven av GreenHouse. En uke senere, etter en lang og bekymringsfull jakt, satte jeg endelig kloa i mitt nye drømmehjem. Verdens desidert beste – og dyreste– bursdagsgave til meg selv!

Jeg er så fornøyd med mitt kommende hjem. Det nye «GreenHouse», som jeg kan love dere blir langt grønnere enn det nåværende. Også rent visuelt – bare se, da:

blaabaerstien-nesodden-huset-mitt-valmuer-planter-vindruer
Mitt kommende hjem på Nesodden sett utenfra: Et ekte «drivhus», med vindruer utenfor døra!

Å leve miljøvennlig handler jo vel så mye om plass- og energibruk som om hvordan vi lever, så å gå fra 200 kvadrat til 57 gjør en stor forskjell.

Heldigvis er terrassene større enn huset, så det skulle blir nok plass likevel. Og halve tiden vil det bare være meg, noe jeg er veldig spent på hvordan vil føles. Jeg jobber også hardt med å gi slipp på vårt elskede familiehus på Solåsen, med verdens beste utsikt.

Det går en kule varmt i toppen for tiden, og forleden våknet jeg 04.14 av at et oransje lys fylte huset. Da jeg stod opp så det sånn ut:

soloppgang-hav-utsikt-nesoddenlove-anja-stang-green-house
Åh, som jeg kommer til å savne denne utsikten!!

Downsizing for the win!

Så ja. Det er litt av en ryddeprosess, både fysisk, praktisk og emosjonelt. Jeg møter den med skrekkblandet fryd. For forandring er både fælt og fint, og dessverre ofte nødvendig.

Dere husker kanskje fjorårets hagesalg? Vel, det er MYE mer der det kommer fra, og i år blir det en slags digital variant. Denne gangen selger jeg alt jeg egentlig ikke hadde tenkt å selge, men som rett og slett ikke får plass i ungkarskvinnekåken:

Fantastiske designersko, vakre kjoler, masse bøker, bilder og møbler. Selv den rosa fløyelssofaen må gå!

Jeg har til og med laget et Facebook-event for å samle alt gullet på et sted. Kanskje vi sees?

rosa-sofa-velvet-floyel-flyttesalg-interior
Den rosa sofaen, TV-benken, taklampen, bokhyllen og mye av innholdet i den er up for grabs! ?

I prosessen lar jeg meg inspirere av Yngvar og Liv som har skrevet den fine boken «De beste tingene i livet er ikke ting», og besøkt GreenHouse med dette gjesteinnlegget. Paret opplevde at å kvitte seg med så mye ga mer ro, oversikt og lykke.

Selv om jeg nok ikke kan forvente så mye ekstra plass i mitt nye hjem, håper jeg ryddesjauen også vil føles befriende. For det er ikke til å stikke under en stol at den nok blir ganske vemodig; som selve flytten.

Det nye livet

Rent personlig står jeg i en aldri så liten storm, selv om det hjelper så mye at sola nekter å legge seg og at det sosiale livet åpner igjen, sakte men sikkert.

Jeg har opplevd at det å takle sorg og så mye uvisshet kan gi en merkelig mestringsfølelse, og i perioder følt meg så sterk.

Men for et par uker siden ga underbevisstheten meg en ørefik. Jeg hadde glemt å «sjekke inn», og feid ting under teppet uten å skjønne det selv.

sol-sommer-havet-ganni-sommerboken-tove-jansson-resirkulert-bikini-weekdays
Egenkjærlighet: Sol, saltvann og «Sommerboken» av Tove Jansson ❤️

Noen dager våkner jeg fortsatt med klump i magen. «Hello darkness my old friend». Noen ganger klarer jeg å riste den av, andre ganger klorer den seg hardere fast jo mer jeg prøver. Den krever å bli sett.

Det har virkelig vært en sprø vår: Hussalg og -kjøp i koronaens tid, jeg har drevet GreenHouse nesten uten annonseinntekter og vært isolert med eksen. En unntakstilstand i unntakstilstanden.

Nå gleder jeg meg til å skape et hjem som er bare meg – og gutta mine, da. Og grønnere enn noensinne. Mye mindre, likevel mer enn nok.

skoklefalltjernet-vannliljer-blabarstien-skog-nesodden-love
Dette vakre tjernet er en del av min nye hood: Blåbærstien!

Same procedure as every year

Det blir en kortreist sommer for de fleste i år, og for oss er det ikke noe nytt. I fjor reiste vi ikke lengre enn til seters, og utforsket alt nærområdene våre bugner av. I år vil flyttingen kreve mye tid, men jeg gleder meg til korte hytteturer og dagsturer til Hvitsten, Ramme Gård, Drøbak, Villa Malla og Son. Minst.

Jeg kommer til å ta ferie i hele juli, fordi både hjertet og den forestående flyttingen krever det. Men dette grønne hjemmet rommer nå godt over 400(!) artikler og de digitale dørene er alltid åpne: Det er bare å dykke inn og lese det ditt hjerte begjærer.

Ellers kommer jeg til å dele kortreiste ferietips, oppskrifter og annet snacks på Instagram. Og kanskje popper det opp et nytt «besøk» i gjesterommet snart, helt uanmeldt…

Herved takker jeg for følget så langt i dette merkelige året, som vi vil huske for alltid, og ønsker deg en strålende, lokal sommerferie!

nesodden-kyststien-lokal-sommer-hav-svabergsommer-mat-smoothiebolle-vannmelon-terrassebadehus-nesodden-love-flaskebekk-oslofjordenflaskebekk-markblomster-kavringen-oslofjorden-kyststien-tur-lokal-feriehellvikstrand-nesodden-love-kortreist-lokal-sommer-green-house hest-kyststien-ursvik-hage-nesodden sup-stand-up-paddle-barn-surferboys-nesoddenlovesommer-joss-forlag-loftsbalkong-havutsikt

Kommentarer (6)

  1. Lykke til med flytting, og en riktig god sommer! Det du står i nå, er tøft. Men jeg tror du har kommet deg over den verste kneika. It’s just downhill from here, babe! Og jeg er helt sikker på at du kommer ut av dette som en mye sterkere person?

    1. Åh – takk for gode ord, fineste! ❤️ Det vil nok fortsette å være litt humpete, men forhåpentlig også mye fint ?? Kjedelig blir det i hvert fall ikke! ? God sommer til dere også ?

  2. Lykke til med flytt – ser veldig fint ut det lille man såg av ert nye hjem? Og god sommer til dig og gutta? Vi flytter tilbake til Lindern i august – mixt feelings!? Klem?

    1. Tusen takk, fineste Sarah! Jeg skal dele mer når jeg er i hus om noen uker ? Oi – dette må jeg høre mer om! ? God ferie til deg og dine fine også ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!