jule-latte-green-world-okologisk-kaffe-annonse-green-house
KJØKKENET

Lag nisselatte og la julestri være julestri

Annonse

jule-latte-green-world-okologisk-kaffe-annonse-green-house

Er du i rute og synger bekymringsfritt med på «All I want for Christmas» av full hals, eller går det en kule varmt? Her er det en god kombinasjon, understreket av at jeg ble syk rett før jul.

Etter at jeg fikk barn, kan ikke julen starte tidlig nok, så jeg koser meg med alt som oser av jul. Vi har til og med tenkt å skvise inn et besøk på Julehuset i Drøbak – den søte småbyen er jo vår «nabo» nå!

For selv om tiden raser av gårde og formen er litt pjusk, koser jeg meg. I julen er det noen ekstra grep vi kan ta for å kose oss: Spille stemningsfull musikk, fyre i peisen og spise ekstra god mat. For ikke å glemme drikke…

Før var jeg en sucker for sticky kaffedrikker, men jeg har forlengst sluttet å helle sirup i kaffen. Derimot digger jeg latteversjoner med gode kryddere og gjerne pisket krem for ekstra dekadens.

spices-jule-latte-okologisk-kaffe-green-world
Four spice (fra venstre med klokken): Kokosblomstsukker, kardemomme, kanel og nellik.

Nisselatte på norsk

Derfor har jeg eksperimentert meg frem til en skikkelig god variant av nissekaffe, julelatte eller hva du nå foretrekker å kalle den. Jeg er åpen for forslag til hva denne skal hete!

Jeg hentet litt inspirasjon fra noen amerikanske oppskrifter, men kvarterte kryddermengden. Justér gjerne både krydder og sukkermengde og -type etter egen smak selv – her er det ingen fasit.

Nok til én drikkebolle eller stor kaffekopp:

  • 1 dl Green World økologisk kaffe
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts kanel
  • 4 ts sukker (gjerne kokosblomst)
  • 2 dl melk (gjerne iKaffe fra Oatly)
  • Pisket krem

Pisk krem med cirka 1 desiliter økologisk kremfløte og to teskjeer sukker. Brygg kaffen ekstra sterk med redusert vannmengde og varm forsiktig opp melken mens kaffen trekker. Jeg foretrekker havremelken iKaffe både fordi den har en rund, god smak og er perfekt å steame.

Hell kaffen i en liten kopp sammen med krydderblanding og sukker, og rør godt. Hell den steamede melken i en stor bolle eller kopp, hell kaffeblandingen over og topp med krem og et lett kaneldryss. Nyyyt!

ingredienser-jule-latte-green-world-okologisk-kaffe-green-house

PS: Det er kanskje noen som synes det er rart at jeg kombinerer havremelk og kremfløte? Jeg er verken allergisk eller intolerant, men foretrekker plantemelk fremfor kumelk både smaksmessig og ideologisk. Siden jeg er usikker på om det er mulig å vispe krem av havrefløte (hvis noen vet vil jeg gjerne høre!), blander jeg gladelig de to. Igjen; gjør det som funker for deg!

Kommentarer (2)

  1. Hadde virkelig gledet meg til denne og gjorde akkurat som du sa. Synest det baare smakte nellik, og hadde ikke en full tskei engang. Prøvte mer melk uten hell, så her drakk jeg bare 3 super 🙁 er det meningen det skal smake så mye nellig, og at det bare er jeg som ikke liker det? 🙂

    1. Hei Sunniva! Tusen takk for at du sier fra, og så synd at det ikke ble vellykket ? Mulig jeg var litt hissig på nelliken, eller kan ha notert feil? Det er lenge siden jeg laget den, men nå skal jeg definitivt teste igjen og justere. Hvis du vil prøve en annen kosedrikk som plaster på såret, er golden milk-oppskriften og den veganske kakaoen vilt gode ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!