strikking-green-house-anjas-genser-pickles
GARDEROBEN

Jeg har strikket min første genser!

Annonse

strikking-green-house-anjas-genser-pickles

I dag starter Fashion Revolution Week, en internasjonal markering som minnes ofrene i den tragiske fabrikkulykken i Rana Plaza. Hensikten er å tenker mer på hvem som lager klærne våre. Spesielt er det to hashtagger som går igjen: #whomadeyourclothes? og #lovedclotheslast

Derfor føles det ekstra bra å åpne uka med denne historien, for hvem har laget denne genseren? Jeg!

Vel og merke med uvurderlig hjelp fra Pickles og de kvinnelige flyktningene i Garnsurr, som har håndfarget garnet etter mine ønsker. Jeg har håndhilst på hver og en, og vet hva de heter.

pickles-garnsurr-slow-fashion-revolution-green-house

Leste du denne saken om hvordan jeg lærte å strikke? Her forteller jeg om mitt møte med Garnsurr-gründer Ann Helen Skaug og hennes gode hjelpere Hawa, Akberet og Leila, og om hvordan det håndfargede DRYSS-garnet blir til. Etter bare et par runder ble fargene – som spenner fra lysegult via pudderrosa til dyp fersken, akkurat slik jeg drømte om.

Sjarmen er nettopp at hver eneste hespe blir forskjellig, og at de blender så fint sammen i strikketøyet.

Knit happens

Hele prosessen har vært så morsom og givende. Altså, jeg innrømmer lett at jeg har gjort noen feil og stått litt fast. Til og med følt på litt frustrasjon. Jeg har tross alt aldri strikket et eneste plagg før.

Hver gang jeg har trengt hjelp, har jeg blitt tatt i mot med åpne armer av Heidi og gjengen hos Pickles. De har vist tålmodighet og vei ut av floken, gang på gang.

Da jeg var innom og fikk hjelp til å feste de siste løse trådene forleden, var jeg endelig i mål. Rett etterpå tok Heidi disse bildene, og det føltes så bra å ha på genseren min for aller første gang. Som dere ser, klarte jeg ikke å slutte å smile…

anjas-genser-strikking-pickles-green-house

Nå er jeg selvsagt veldig spent på hva dere synes om genseren min! Og det er veldig stas å kunne fortelle at dere også kan lage den, hvis dere vil.

Pickles har nemlig laget garnpakker med både garnet og oppskriften, som er superenkel (jeg lover!) og helt perfekt for begynnere. Oppskriften er en vri på Nore-genseren, og har videre hals med videre og markert ribbekant og ”mansjetter” på ermene som gir en subtil ballongeffekt. Her finner du garnpakkene!

anjas-genser-pickles-green-house-anja-stang-strikkingpickles-green-house-garnsurr-strikking

#lovedclotheslast

Strikking generelt, og Pickles DRYSS i samarbeid med Garnsurr spesielt, er bærekraftig på så mange plan:

Først og fremst er strikken selve symbolet på slow fashion. Altså, hvor lang tid brukte jeg på hele prosessen?

Strikking er en personlig prosess, og jeg ante ikke hvor avslappende det er. Det er også så gøy å skape noe helt eget, og et plagg du har brukt så lang tid på? Vel, du kvitter deg ikke med det med det første. Loved clothes last.

garnsurr-strikking-pickles-green-house-anjas-genser.JPG

Hvis du ikke kjenner til Pickles, er det på tide at du oppdager den lille, fargerike ”godtebutikken” på Grünerløkka i Oslo med tilhengere over hele verden. Jepp, helt sant! De selger kvalitetsgarn i rene materialer som mulesingfri merino, bambusviskose og økologisk bomull. Anjas genser er i en fantastisk, fluffy mohair.

Green House ❤️ Pickles DRYSS  

Pickles’ samarbeid med Garnsurr er et så fint og langsiktig prosjekt. Den blide, dyktige gjengen som bor i Numedal er sikret både jobb og rettigheter via det lille firmaet. DRYSS i mohairgarnet BIG FUZZ kommer i mange ulike fargekombinasjoner, så du kan også lage genseren ”min” i andre farger. Selv om jeg selvsagt synes min sommerlige versjon er aller finest, haha.

Nå er det ingen vei tilbake, og neste skritt blir å strikke til guttene mine. Hva med deg, liker du å strikke? Og hva synes du om genseren min?

anja-stang-pickles-garnsurr-green-house-strikkinganjas-genser-green-house-pickles-strikking-fashion-revolution.JPG

Kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!