skeikampen-slalom-snowboard-sno-vinter-green-house
UTEROMMET

Inn med det nye: Bring it, 2019!

sno-vinter-gausdal-skeikampen-austlid-norge-green-house

Godt nytt år! Endelig kan jeg si det. Mesteparten av første arbeidsdag etter ferien (og oi, så deilig det var å ha ordentlig ferie!) gikk med til teknisk tullball.

Det kan lett skje når man driver sin egen side, og det koster oftest både tid og penger. Men nå går ting igjen på skinner, og det er så fint å være tilbake.

Det føles så bra å åpne dørene til mitt grønne hus på vidt gap igjen. Selv om de aldri var stengt. Ut med det gamle. Inn med det nye.

Håper dere har hatt verdens beste juleferie. Vi tilbrakte mesteparten av den på Skeikampen, og som jeg lovet i årets siste innlegg, hadde jeg en digital detox. Den varte i hele tre dager, og det var så forfriskende! Jeg anbefaler det varmt, og i 2019 blir det mange flere slike.

snowboard-boys-babes-gutt-burton-vinter-sport-green-house
All boys on board! Og én på slalåm.

All boys on board!

I vinter har guttene våre kommet ordentlig i gang med vintersport. Mens storebror har blitt en reser på slalåm, ser lillebror så kul ut der han sprader bortover med sitt lille snowboard under armen. Selv var jeg ganske rusten etter noen «brettfrie» år (med unntak av powsurf for et år siden!) og klarte knapt å henge med:

Eldstemann føk fra meg nedover bakkene. Og selv om det er en liten knekk for egoet, er det jo akkurat sånn det skal være.

gutter-slalom-snowboard-skeikua-skeikampen-juleferie-green-house
Stas å henge med Skeikua!

De første dagene bodde vi på Skeikampen Resort, et høyfjellshotell rett ved siden av alpinbakken. Siden det var mitt første opphold borte siden jeg fikk cøliaki-diagnosen, var jeg litt spent.

Hotellet hadde rikelig med glutenfri options til både frokost og middag. Til og med glutenfri müsli og en egen brødrister.

Det føltes bare litt smertefullt å måtte bøye meg over et enormt fat med vafler og amerikanske pannekaker for å nå den, hehe. Og så kom jeg på noe annet jeg ikke kan spise lengre: Tiramisu.

Men dessertbuffeten bugnet heldigvis av fromasj, karamellpudding og pannacotta, så jeg klager ikke. Tror faktisk buffet er en aldri så liten «guilty pleasure»?

gresskarsuppe-dessert-buffet-fromasj-skeikampen-resort
Gresskarsuppe med glutenfritt brød og dessertbonanza.

Kjøtt + glutenfritt = sant?

Noe jeg erfarte flere ganger, var derimot at kombinasjonen glutenfritt og kjøttfritt ikke er en selvfølge. Med hotellbufé gikk det strykende, men på de små serveringsstedene rundt omkring, som Nystua midt i alpinbakken på Skeikampen? Der var det gulasj, pølse eller glutenbonanza all the way, så jeg måtte pent sitte å se gutta dytte innpå sveler mens magen knurret.

Min ydmyke bønn til Olav Thon (som driver alle stedene i området) er derfor: Hva med å tilby en vegansk suppe eller grønnsaksgryte i tillegg? Eller bytte ut kjøttsuppen med en plantebasert versjon som kan spises av alle? Veldig 2019!

Selv skal jeg bli flinkere til å huske proteinbarer og matpakker, men jeg er neppe den eneste som verken spiser kjøtt eller gluten.

skeikampen-slalom-snowboard-sno-vinter-green-house
Tror du jeg rakk å ta bilde av åtteåringen før han føk ned bakken?

De to siste dagene tilbrakte vi på hytta til venninnen min Christine og gjengen hennes som bor i London, bare skarve kilometre fra hotellet. Barna våre har knapt møttes før, men ble så gode venner til tross for språkutfordringer.

Det var min første nyttårsaften på fjellet, og det var så deilig å dra rett fra aketur til badstue til middag, rødvin og stjerneskudd.

venner-nyttarsaften-feiring-hytte-skeikampen
Bildet av Christine og meg er tatt av Lucas (7). Jumpsuit fra Lindex Sustainable Choice og topp fra Stine Goya.

Grønt nytt år

Hva synes dere om det nye året hittil? Jeg har jo sagt flere ganger at jeg synes 2018 herjet litt mye med oss – i hvert fall meg. I det siste har jeg begynt å lese om numerologi, og vet du hva? Det stemmer. 2018 var et drittår for mange av oss.

«2018 was a year of massive upheaval and uncertainty. Disasters, deaths, political turmoil, and a cosmic cauldron of heavy retrogrades and pesky planetary transits…», skriver Numerologist.com. Høres kjent ut, hæ?

2019 representerer det universielle tallet 3, som står for kreativitet, manifestering og evne til å uttrykke seg. En ny letthet og selvtillit for oss alle. Hør, hør!

gausdal-skeikampen-sno-eventyrland-vinter

Hvis jeg skal velge meg ett ord for det nye året, tror jeg det må bli egenkjærlighet.

I årevis har jeg snakket om empati og nestekjærlighet, og begge deler blir stadig viktigere. Men for å kunne hjelpe andre, må vi tenke på oss selv. Som med den evinnelige oksygenmasken.

For å kunne være virkelig glad i andre, må du elske deg selv. Det høres så lett ut, men kan være overraskende vanskelig.

Det handler også om å vite når du skal si nei, om å stoppe før det smeller. Om å ta deg tid til en powernap, noen timer på spa, en fridag. Om å ikke alltid måtte så mye. Istedenfor å hele tiden tenke på hva vi , kan vi kanskje spørre oss selv hva vi vil?

Vi har et nytt år i hendene, dere! Måtte det bli godt, grønt og fullt av kjærlighet.

barn-glede-nyttarsaften-stjerneskudd-feiring-green-house

Kommentarer (4)

    1. Godt nyttår, fineste Mari! Tusen takk for tankene *vinker over fjorden* ? Jeg har en god følelse på 2019, altså – måtte året bli magisk for oss alle! Stor klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!