plast-avfall-ocean-waste-hytte-hvaler
UTEROMMET

Hva er det med Hvaler?

storesand-hvaler-kirkoy-kveldssol-green-house
Nydelige Storesand i Ytre Hvaler Nasjonalpark.

Hvaler er et parallelt univers der solen alltid skinner. I hvert fall er det sånn for meg.

Da jeg var liten, hadde bestevenninnen min hytte på Nordre Sandøy, og jeg besøkte henne der hver sommer. Det var et ferieparadis, og veldig eksotisk for meg som «bare» hadde hytte (les en familiegård) med masse skog og en liten innsjø.

Så lenge jeg kan huske har jeg hatt et helt spesielt forhold til havet, og det er en stor del av grunnen til at jeg ble så trukket – rent magnetisk – mot Nesodden også.

Hvaler er bare snaue to timers kjøring fra både Nesodden og Oslo, men likevel et eget univers. Jeg forbinder det først og fremst med ett ord: Sommer.

Forleden var jeg tilbake, på Storesand og Ytre Hvaler Nasjonalpark på Kirkøy. Vi skulle fotografere den neste lookbooken til Eben, som jeg tidligere har skrevet om her, men min venninne og favorittfotograf Julie Pike.

julie-pike-fotograf-hvaler-storesand-fotoshoot-eben
Julie in action! Med Steffen Aaland som assistent.

Modellen var Jenny Sinkaberg, en annen favoritt. Sist jeg var her ute, var faktisk sammen med både henne og Julie, for det danske magasinet Cover for fem år siden. Da som nå gjorde jeg stylingen, og her kan dere se serien vi skapte sammen.

cover-julie-pike-shoot-jenny-sinkaberg
Jenny Sinkaberg i danske Cover 2013, stylet med et gammelt sengeteppe ?

Hytta fra havet

Jeg gleder meg til å dele noen sneakpeeks fra opptaket forleden så snart jeg kan. I mellomtiden vil jeg dele det vakre, sørlandsaktige landskapet med dere. Og ikke minst en veldig fin og samtidig viktig «installasjon»: En knallblå hytte laget utelukkende av plastavfall fra havet, av kunstneren Solveig Egeland i samarbeid med barnehagebarn. Fargesprakende og oppsiktsvekkende, med en alvorlig undertone.

Må snart tilbake dit, kjenner jeg. På gjensyn, Hvaler!

hytte-plastavfall-storesand-hvaler
Barnehagebarn har spilt en viktig rolle i konstruksjonen av hytta.
tre-storesand-hvaler-nasjonalpark-ocean
Makeupartist Sara og Jennys datter leker mellom trærne i ettermiddagssola.
modell-vasse-hvaler-ocean-jenny-sinkaberg
Jenny måtte bare vasse litt, i strikkesettet fra Stine Goya ?
soppel-hvaler-nedbrytning-trash
Det er viktig å holde skjærgården søppelfri!
plast-avfall-ocean-waste-hytte-hvaler
Hele den fargesprakende hytta er laget av plastsøppel.
trash-ocean-waste-hytte-storesand-hvaler
Ganske vilt at alt dette har blitt hentet opp fra havet.
telt-camp-storesand-hvaler
Det idylliske området har nesten blitt en campingplass, men man kan jo ikke klandre dem ?
telt-camping-hvaler-storesand-nasjonalpark
Hvorfor ikke pynte teltet med LED-lysslynger?
jenny-sinkaberg-datter-jona-hvaler
Jenny og datteren Jona etter en lang men deilig opptaksdag ?

Kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!