hidden-hotel-paris-green-house-by-anja-stang-lounge
SOVEROMMET

Hidden Hotel: Økoluksus i hjertet av Paris

  Annonse

hidden-hotel-paris-je-t-aime-sustainable-eco-luxury
Mitt nye «hjem» i Paris!

Hvor skal jeg begynne? FOR en tur! FOR et sted! Jeg har alltid elsket Paris. Nå elsker jeg også Hidden Hotel.

Jeg møtte direktøren, Alinde, da vi begge syklet rundt på FSC-sertifiserte tresykler i Athen i fjor vår. Jeg var der med Green House’ samarbeidspartner COCO-MAT, som lager verdens beste og helt naturlige senger.

Hidden Hotel i Paris har de samme sengene og mye av den samme, naturbaserte estetikken. Så hvor glad tror dere jeg ble da Alinde og eierne Pete og Pascal inviterte meg til å besøke dette nydelige økohotellet midt i Paris med de samme sengene?!

coco-mat-bed-seng-hidden-hotel
Sengene til COCO-MAT er helt naturlige og verdens beste – spør du meg.

Det gikk ikke akkurat knirkefritt. Først hadde jeg og min venninne Marianne booket midt i desember. Vi gledet oss vilt til julemarkeder og julelysbonanza i «the city of lights».

Så kom opptøyene, og helgen vi skulle vært der den mest voldelige i den franske hovedstaden siden 1968. Heldigvis ble vi advart, og avlyste. I tillegg fikk jeg influensa, og tilbrakte helgen i sengen.

Neste korsvei var midten av januar; vi begynte å glede oss på nytt. To dager før avreise havnet jeg på sykehuset i ambulanse med ribbeinsbrist etter et fall i islagt trapp, og klarte ikke å gå. Jeg hadde gledet meg sånn, og var nesten like knust psykisk som fysisk.

triumfbuen-paris-hidden-hotel
Hotellet ligger et steinkast fra Triumfbuen og metroen.

Katteleker og korkeiker

Ny dato og en ny gulrot som føltes mest som katteleken fra helvete. Du vet sånne noen drar foran deg (eller katten, da) og ikke stopper mens leken er god?

Men SÅ kom vi oss endelig av gårde! Bonusen? Jeg var som et barn i en økologisk godtebutikk.

Så uendelig takknemlig for at det endelig skjedde. Etter å ha gledet meg i månedsvis, var jeg like lykkelig som tyren Ferdinand. Bare at jeg ikke satt under en korkeik, men på glutenfri pizzeria med et glass rødvin. Mer om det snart.

På 48 timer har jeg nemlig opplevd så mye at det må fordeles over flere artikler. Denne er derfor til hotellets ære. De som aldri ga opp og tålmodig ønsket oss velkommen, igjen og igjen.

anja-stang-green-house-happy-girl-hidden-hotel
Akkurat SÅNN følte jeg meg da vi endelig var fremme – på vår egen terrasse?! Foto: Marianne Haugli

Fra det deilige rommet dekorert med lin, stein, tre og lær (som resten av hotellet) til velkomstbordet med champagne, snacks og glutenfrie kaker: Vi var i himmelen. Og det var ikke alt:

Jeg hadde bokstavelig talt drømt om å sove i en COCO-MAT-seng siden Athen i fjor vår. Den skuffet ikke.

velkomst-hidden-hotel-paris-champagne-glutenfri-kake
Dette kaller jeg en varm velkomst!
coco-mat-seng-hidden-hotel-paris
Denne sengen ventet tålmodig på oss i to hele måneder!

Good morning, Paris!

Morgenen etter ble vi målløse på nytt. Selv på veldig dyre hoteller har jeg sjelden fått annen frokost i Paris enn croissanter og baguetter med syltetøy eller ost, kaffe og te. Her bugnet det av hjemmelagd granola (også glutenfri!), chiagrøt og tusen toppinger, hjemmelagd quiche, bakte grønnsaker, mozzarellasalat og fruktfat.

Hjemmelaget yoghurt i gjenbrukbar glassbeholder, ferskpresset juice og latte med mandelmelk. Til og med glutenfrie kaker – til frokost!

marianne-haugli-frokost-the-hidden-hotel-paris
Vi var i frokosthimmelen på Hidden Hotel!
breakfast-frokost-the-hidden-hotel-paris-organic-homemade
Bare en brøkdel av frokostutvalget hos Hidden.

Alinde og kollegaen Roxane ga oss så mange gode tips, inkludert den lokale pizzeriaen der til og med pastaen og tiramisuen er glutenfri.

Hotellet ligger sentralt til i nærheten av Triumfbuen, hvor du kan ta metro eller RER til det aller meste. Selve området kjenner jeg ikke så godt, men det kryr av restauranter, mange asiatiske.

Selv bodde jeg i Paris i åtte måneder for 10 år siden. Jeg flyttet dit fordi jeg hadde en crush på byen, som aldri har gått over. Nå er det nok seks-syv år siden jeg var der sist, og det var så deilig å stille savnet.

Med en gjennomført komfortabel, estetisk og bærekraftig hotellopplevelse på toppen, var idyllen komplett.

hidden-hotel-paris-green-house-by-anja-stang-lounge
Denne vintage Pierre Cardin-blazeren kostet €10! Les om mine vintagefavoritter i Paris her.

Au revoir, mon amour!

Selv om vi hadde en fantastisk tur og jeg gjerne skulle vært lengre, sitter lykkefølelsen i kroppen fortsatt. Og jeg vet at jeg må tilbake til både Paris og Hidden før det har gått altfor lang tid.

Nå drømmer jeg om å ta med familien min til det som nesten føles som mitt andre hjem.

Det føles alltid godt å komme hjem til mennene i mitt liv – to små og én stor, og Nesodden er et ekte snøeventyr om dagen. Så kan jeg mimre om bare fortau, grønne blader og bistroer med rødrutete duker. Og glutenfri bakst og plantemylk på hvert gatehjørne. Paris, du slutter ikke å overraske meg. Je t’aime!

au-revoir-hidden-hotel-paris-cocktail-pasjonsfrukt
Bartenderen overrasket oss med cocktails før avreise!
anja-stang-hidden-hotel-green-house
#jesuishidden
uteplass-frokost-hidden-hotel-breakfast
Fra terrassen vår så vi ned på den sjarmerende frokost-uteplassen.
marianne-haugli-lounge-hidden-hotel-paris-green-house
Marianne i «biblioteket».
the-hidden-hotel-frokostsal-paris-sustainable-okologisk
Frokostsalen til Hidden.
gresskar-til-frokost-hidden-hotel
Bakt gresskar til frokost, anyone?
anja-stang-hidden-hotel-cult-gaia
Nyankommet og lykkelig (t.v.) og favorittvesken fra Cult Gaia.

Vintage Paris: Fabelaktige bruktbutikker for alle budsjetter

Kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!