STUEN, UTEROMMET

Helt elektrisk: Min lille røde

  Annonse

Jeg har alltid elsket å sykle. Lenge før vi flyttet til Nesodden og kjøpte elbil, var sykkel mitt foretrukne fremkomstmiddel.

Jeg syklet til og fra stranden (som på den tiden lå mye mer enn fem minutter unna). jeg fraktet styling til fotoopptak, som de oransje Pradaskoene jeg prøvde å prakke på en solbrun Jens Stoltenberg, til tross for heftige protester. En oransje kasjmirgenser måtte han pent godta.

Jeg syklet til og fra klubber og hjemmefester; med skyhøye hæler og livet som innsats.

Da jeg bodde på Lovisenberg og Lindern fikk jeg heftig mosjon opp de steile bakkene. På Nesodden er de lengre og seigere, men med min røde, skimrende Metro fra Eltempo har jeg knekt koden: Fra å svelge tungt og stålsette meg før jeg besteg kneik etter kneik og kom hjem gjennomsvett uansett antrekk, FYKER jeg nå opp bakkene!

Du får 1000 kroner avslag på elsyklene til Eltempo.no ved å bruke rabattkoden GreenHouse!

Elektrisk på Øya og Odden

Vanligvis ”jukser” jeg ganske moderat med kun 2 eller 3 trinn styrke; jeg trenger jo fortsatt mosjon! Men forrige fredag, etter å ha danset hele kvelden til Robyn på Øya og syklet gjennom folketette gater til brygga, var det deilig å kunne velge maks juks: Med full pupp (eller elkraft, om du vil) gikk de ellers seige bakkene som en lek.

Det som pleide å ta 25 minutter på ”vanlig” sykkel, tok 10. Om jeg svettet? Ikke en dråpe.

Min Metro på vei til Øyafestivalen med bærenett laget av havplast fra Bærepose.no

Jeg liker hendige ting. For eksempel valgte jeg en vanlig mobil fremfor pluss, fordi jeg må kunne taste med én hånd. Før smarttelefonen (jepp, så gammel er jeg!) valgte jeg de minste ”muslingene” som fikk plass i de aller minste veskene. Andre ting følger samme lest: Notatbøker, kameraer, lommebøker. Og ikke minst: Jeg elsker min lille røde!

Selvsagt bruker jeg hjelm! Foto: Ingvild Klippenberg Stang

Jeg digger at min smarte, lille Eltempo Metro lett kan legges sammen og få plass i bagasjerommet på elbilen vår. At den med sine 20 kilo greit kan løftes opp og ned kortere trapper uten hjelp. At den er en ”blindpassasjer” på toget, som ikke trenger å løse billett.

At den har litt mindre hjul, hindrer meg ikke å rase ned bakken til fergen i 42 kilometer i timen.

Etter en skikkelig fin sommerkveld på Signalen Sjøbad. Foto: Ida Mariager

Det lille lynet

Som den kvelden jeg syklet ned til Signalen Sjøbad ved Nesoddtangen Brygge, og møtte venner som fortalte at de bare så en rød kule komme fykende. Understreket av min røde jumpsuit og hvite hjelm. For selvsagt bruker jeg hjelm, selv om jeg i blant «glemmer» den på de korte turene gjennom skogen til skolen.

Den lille, norske gründerbedriften Eltempo har flere fine sykkelfarger å velge blant: Gul, rosa, hvit, sort og en nydelig smaragdgrønn med metallisk skimmer. De er like praktiske som de er coole, og skiller seg alltid ut i landskapet.

Jeg er også veldig positivt overrasket over batteritiden, og rekker mange turer til og fra og rundt i Oslo mellom hver lading.

Som gjest her inne får du 1000 kroner avslag på alle modellene til Eltempo.no ved å bruke rabattkoden GreenHouse. De har 30 dagers åpent kjøp, og du kan uforpliktende få teste sykkelen i ditt eget nabolag. Hvis du ikke har prøvd elsykkel før, kan jeg love deg én ting: Det er så gøy!

Her kan du lese hva jeg skrev om min første elsykkel i fjor høst.

Kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!