vestre-gausdal-juleferie-nyttar-snow-green-house
UTEROMMET

Hadet 2017 – hei 2018!

Har dere hatt en fin juleferie og nyttårsfeiring? Dette er det lengste jeg har gått uten å åpne datamaskinen siden jeg lanserte Green House, og det føltes så riktig.

Dere som følger meg på instagram, har nok fått med dere at jeg tilbrakte romjulen i Vestre Gausdal. Mannen min vokste opp i den billedskjønne dalen, omgitt av fjell og – i vinter – så mye snø du bare kan drømme om.

I praksis ble det en slags lystbetont bootcamp med både aking og snowsurfing tre dager til ende. Mer om det og en liten overraskelse i et eget innlegg snart!

aketur-vestre-gausdal-juleferie-2017-2018-anja-stang

Jeg trengte å koble av hodet litt etter en intens høst og førjul, og alt det hvite, lydløse gjorde det enklere.

Jeg fikk til og med lest litt i Maja Lundes nye roman «Blå», som er litt vond men mest god.

Etter at vi kom hjem til Nesodden har det vært ufrivillig rolige tilstander i heimen grunnet sykdom, men vi klarte å holde en liten nyttårsmiddag med en gedigen, økologisk kalkun fra Homlagarden.

nyttars-middag-nesodden-anja-stang-new-year

Jeg er jo ikke helt veggis, selv om jeg ikke har spist rødt kjøtt på åtte år og kanskje aldri kommer til å gjøre det igjen. Men på julaften lagde jeg vegansk nøttestek for aller første gang, og det ble så godt! Oppskriften skal jeg selvsagt dele med dere, i god tid før neste jul.

Året som gikk og året som kommer

Jeg har ikke laget en kavalkade over 2017, men så ligger jo det aller meste godt bevart mellom Green House’ vegger. Siden jeg lanserte mitt digitale «hjem» helt på tampen av 2016, har dette vært et helt spesielt år for meg.

vinter-sol-juleferie-gausdal-anja-stang-no

Dere har gitt meg så mye støtte, og det er så stas når dere tar kontakt ute for å fortelle at dere følger bloggen. Ofte er dere selv gründere – av en blogg, et galleri, et bærekraftig klesmerke. Selvsagt synes jeg at dere er verdens kuleste lesere!

Enten dere er lysegrønne (som håpet) eller hardcore «aktivistas», har dere felles at dere bryr dere. Om mennesker, dyr og natur.

aking-anja-stang-vestre-gausdal-juleferie-2017

Dere vil, som meg, gjøre noe og lære mer. Målet mitt er å lære dere alt jeg vet om grønn livsstil, inkludert alt jeg lærer i prosessen – også av dere. Slik blir sirkelen sluttet, og endring kan skje.

En av sakene dere likte best i 2017, var Irina Lees nyttårs-gjesteinnlegg. Hvis shoppestopp er ditt nyttårsforsett, bør du lese dette:

Gjesteinnlegg: Gi deg selv fri i 2017!

Nyttårsønsker fremfor forsetter

Selv har jeg et ambivalent forhold til nyttårsforsetter. Erfaringsmessig er de ofte både strenge, vage og urealistiske. I fjor hadde jeg bare ett; å være mer til stede. Var jeg det? Jeg håper det, men jeg vet også at jeg har jobbet litt for mye i helger og ferier. Gründerlivet gjør det vanskelig å la være, til tross for friheten det også innebærer.

I år, etter å nylig ha snust på den berømte veggen, er et av målene mine å begrense helgejobbingen. Det vil si, ikke nødvendigvis jobbe mindre, men legge opp tiden bedre. Ref dette innlegget, som skapte engasjement i fjor:

På arbeidsliv eller død

I 2017 vil jeg bare henge med folk som gir energi og si oftere nei (de to henger nemlig sammen) – samtidig som jeg skal utfordre komfortsonen min jevnlig.

Og ikke minst: Fortelle de jeg er glad i at jeg er det, så ofte jeg kan. Noe jeg også gjorde i hyllesten til bestemor som fyller 95 i mars:

Kjære bestemor

Takk for at du følger meg inn i det nye året. La oss håpe 2018 blir det beste året noensinne. Det året enda flere tar grep for den fine, blå planeten vår. Godt nytt år!

Hva er dine ønsker for det nye året?

vestre-gausdal-landskap-snow-juleferie-anja-stanggausdal-juleferie-romjul-snog-snow-gutt-anja-stang

Kommentarer (2)

  1. Godt nytt år 🙂 Gleder meg til å følge deg videre inn i 2018.
    Hører gjerne mer om boken «Blå» når du har lest mer i den. Har den på leselisten selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!