annie-berner-burrata-bowl-jule-gaver
BADET, GARDEROBEN

Alt jeg ønsker meg (bortsett fra fred på jord)

before-they-pass-away-jimmy-nelson-green-house
Et av bildene fra fotoboken «Before They Pass Away». Foto: Jimmy Nelson.

Er alle årets julegaver pakket og klare, sier du? Vel, ikke mine. Tradisjonen tro er jeg sent ute og håper å rekke Postens pakkefrist med et skrik. Er vi i samme båt? Les i så fall gjerne videre.

Opprinnelig hadde jeg planlagt en mer omfattende gaveguide til store og små, unge som grå. Men siden jeg har blitt syk og tiden galopperer av gårde mot jul, blir det en litt mer egosentrisk guide. Det er jo slik at de beste gavene er de man ville blitt mest glad for selv! Derfor har jeg komponert en liten (eller halvstor, om du vil) og akkurat passe grønn ønskeliste.

Selvsagt er det noen abstrakte ønsker som troner aller øverst på lista, som fred på jorden og alle dens hav fri for plast. Men det ser ikke ut til at de går i oppfyllelse i år heller.

Fokus her blir derfor på hakket mer materielle godsaker, men det er vel lov? Spesielt så lenge de setter minst mulig avtrykk på planeten vår.

christmas-wish-gronne-jule-gaver-green-house

Økolux til hud og hår

Butikken Gathering Objects på Frogner i Oslo er en liten perle for håndlagde ting – fra interiør til klær og tilbehør– i rene naturmaterialer, og har også nettbutikk. Jeg oppdaget nylig de vakre hårbøylene i silkefløyel, designet av norske Ragni.

Nuori er et av mine nye favoritt-hudpleiemerker, og jeg planlegger en stor sak om det geniale danske merket i januar. Jeg går ut fra at øyenkremen er like deilig som de andre produktene deres. Her finner du den. /Annonselink/

Norske Annie Berners Burrata Bowl i 3D-printet porselen er et av de mest sexy interiørobjektene jeg noensinne har sett. Dessverre også blant de dyrere (svelg). Her har du den!

Jeg har nylig oppdaget Vestiaire Collective, en helt briljant nettbutikk for vintage design. Der fant jeg også disse vakre kamelia-klipsene fra Chanel. Dear sustainable Santa…

green-house-gronne-julegaver-isun

Svenske strømper, solfylt krem og årets vakreste fotobok

Har du hørt om Swedish Stockings? Hvis ikke er det på tide. De to svenske jentene lager superfine og solide strømper i resirkulert nylontråd og ditto emballasje. Jeg elsker dette prikkete paret!

Jeg har tidligere skrevet om Jimmy Nelsons forrige utstilling på WILLAS Contemporary, som gjorde så sterkt inntrykk på meg. Nå er del to av den vakre samlingen utstilt frem til 20. januar, og jeg anbefaler virkelig å ta turen. Og kjøpe denne nydelige coffee-table-boken i gave til noen du virkelig bryr deg om.

Jeg skrev nylig om min favoritt-nattkrem fra det holistiske, økologiske hudpleiemerket ISUN. Nå gleder jeg meg til å prøve dagkremen, Advanced Balm, og håper noen har lyst til å legge den under treet i år. /Annonselink/

green-christmas-wish-list-gronne-gaver-anja-stang

Crazy plant lady essentials, ikke bare brød og økologiske klokker

Hilde Mork tryller med ord og Siv Svolsbru som driver bakeriet Ikke Bare Brød tryller med økologisk mel. Duoen har nettopp gitt ut sin andre bok, Bakst og grønne tanker. Kortreist trykk, miljøvennlig papir og økologiske ingredienser. Du finner den her.

Denne vakre vannkannen fra House Doctor lokker på planteelskeren i meg, og finnes i Plantekaféen til Kirsten Westergaard på Hellviktangen, Nesodden.

Du finner sikkert jernkannen flere steder, men julemarkedet på Hellviktangen (fra nå til og med søndag kl 17) er verdt en liten valfart i seg selv.

Jeg har lenge brukt klokkene til Triwa, et svensk firma som bruker økologisk garvet lær, og modellen Pearl Elva er den minste og mest feminine i repertoaret. /Annonselink/

nuori-face-family-eye-cream-c-serum-oil-green-house-jul-gaver
Jeg ønsker meg hele Nuori-familien til ansiktet. Emballasjen er laget av glass. Foto: Nuori

Opplevelsesgaver og splitter brukte leker

Hva så med mannen i ditt liv? Han blir sikkert også glad for en klokke fra Triwa, men hva med å gi ham en opplevelse i gave? For eksempel saltvannsstamp, hamam(!) og brunsj om bord i den gamle båten Vulkana i Tromsø til en dag i den miljøvennlige klatreparken Høyt&Lavt i Bergen. Du finner mange flere opplevelser på TrueStory.no. /Annonselinker/

Hva så med barna – julen er jo deres høytid? De fleste norske barn (våre intet unntak) vasser jo i leker året rundt, men selvsagt fortjener de noe fint under treet. Det fine konseptet Barnas Fretex har avdelinger over hele landet, inkludert en nyåpnet på EGER på Karl Johan i Oslo.

På Barnas Fretex kan barna selv gi bort sine fravokste kostymer og brukte leker. Slik blir avdelingene et tilsvarende supert sted å finne fine gaver til egne eller andres barn! For hvem sier at gaver må være nylaget?

santa-claus-julenissen-pexels-green-house

Håper du fikk noen ideer! De er like aktuelle neste gang du skal i bursdag. Husk at Postens sendefrist er lørdag 16. desember hvis gavene garantert skal rekke frem til jul. Hos nettbutikkene varierer frakttidene litt, så sjekk for å være på den sikre siden. Lykke til!

Kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!