coco-mat-seng-sleep-on-nature-cherry-blossom-sakura-sovn-selfcare
PUSTEROMMET, SOVEROMMET

Grønne drømmer og bærekraftig sengekos

  Annonse

Mye tyder på at også 2022 blir preget av pandemi, og at vi vil fortsette å tilbringe mye tid hjemme. Heldigvis er det ikke bare negativt!

Sist jeg skrev om det bærekraftige livsstilskonseptet Coco-Mat, var under den aller første nedstengningen. Jeg bodde fortsatt i vårt gamle hus sammen med barna og eksmannen min. Vi var isolert sammen, hadde hjemmeskole på skift og var midt i planlegging av hussalg og flytting.

Det er en underdrivelse å kalle det en sprø tid, og for et lykketreff at jeg investerte i drømmesengen cirka en måned før «bomben» tippet verden på hodet.  Midt i det hele skulle jeg prøve å finne et nytt drømmehjem som nysingel, separert småbarnsmor. Livet er sannelig ikke for pyser!

Sjelden har jeg hatt større behov for å sove godt, og det er strengt tatt utrolig at jeg sov i det hele tatt.

sol-i-senga-morgen-stemning-nesodden-coco-mat-blader-havutsikt
Dette bildet fra vårt gamle soverom minner meg på at det kommer en ny vår, også i år! Foto: Anja Stang

Borte best?

Jeg har skrevet mye om Coco-Mat gjennom de 4 årene vi har samarbeidet, og du finner også den greske merkevaren i vår lille, grønne nettbutikk! Mang en gang har jeg sendt venner og bekjente til søvnekspert og franchiseeier Betinas beroligende showrom på Grini Mølle, hvor du fritt kan prøveligge senger, madrasser og puter før du vurderer et kjøp. (Ut denne helgen holder hun forresten bazaar med gullpris på utstillingsmodeller!)

Min indre bærekraftsnerd elsker fortsatt å fortelle om alt det morsomme madrassene inneholder! Hestehår, kokos og tang, anyone? Alt er der for en grunn: At du skal sove så godt du bare kan.

eucalyptus-ull-kaktus-tang-coco-mat
COCO-MATs senger består av alskens spennende naturmaterialer.

Visste du forresten at kvinner trenger mer søvn enn menn? I følge en av Storbritannias mest kjente søvnforskere, skyldes det trolig at vi bruker hjernen mer! Dessverre har også flest kvinner søvnproblemer.

Selv har jeg med hånden på hjertet aldri sovet bedre borte enn på Coco-Mats eget økohotell i Athen og nydelige Hidden Hotel i Paris; begge utstyrt med verdens beste og mest bærekraftige senger.

Da jeg endelig fikk min egen, var jeg overklar for å sove like godt hjemme som på reise. Og sengen var definitivt verdt å vente på.

mitt-soverom-greenhouse-hule-coco-mat-seng-naturlig-sovn-moon-lamp
Ikke bare, bare å ta bilde av min beskjedne sovehule uten vidvinkel. Og jeg innrømmer det; det hender at jeg jobber i senga!

Spis, elsk, lev

Hvis kjøkkenet er hjemmets hjerte, er senga navet. Det er der vi hviler, drømmer, leser, koser og elsker.

Jeg sover fortsatt så godt i min deilige, håndlagde luksusseng, i min lune hule. Jeg innrømmer lett at jeg også gjerne mediterer, drikker kaffe og spiser frokost der; særlig på late helgemorgener.

Senga mi er rett og slett så god at jeg sliter med å forlate den!

Hvis du vil sove bedre i 2022, trenger du ikke å investere i en hel seng med én gang. En ny pute eller topper kan gjøre underverker, og Coco-Mat har en stor kampanje på overmadrasser ut januar.

betina-rondan-sollie-coco-mat-sove-stupebrett-sleep-on-nature
Betina Rondan Sollie driver Nordens eneste Coco-Mat-avdeling, og vet alt som er å vite om søvn. Les intervjuet mitt med henne her!  

Med litt hjelp snur jeg den todelte madrassen hvert halvår, og overdrassen hver tredje måned. For at den skal holde formen og fastheten best mulig – og forhåpentlig vare livet ut.

Det beste vi kan gjøre for planeten, er å velge kvalitet og ta godt vare på det vi har. Det beste vi kan gjøre for oss selv, er faktisk det samme: Å investere i vår egen fysiske og psykiske helse. Og god helse starter med god søvn.

Flere tips som styrker både velvære og immunforsvar:

  • Ta jevnlige pauser i løpet av arbeidsdagen. Mediter, gå en tur i skogen eller ved havet
  • Spis sunn og næringsrik mat som gjør deg glad
  • Snakk til deg selv som du ville gjort til en god venninne!
  • Tren jevnlig, gjerne yoga eller en annen type trening som øke tilstedeværelsen
  • Ikke la mobilen bli med til sengs. Ta en digital detox i ny og ne, og les bøker isteden!

 

coco-mat-seng-sleep-on-nature-cherry-blossom-sakura-sovn-selfcare
La oss ta en tidlig vår! Foto: Coco-Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!