brukttips-anja-stang-raw-cake-green-house
KJØKKENET, STUEN

Grønn og helt rå bursdagskake

For en dag! Med sol, vind og visstnok snø i Oslo, men på Nesodden brøt sola gjennom blesten for bursdagsbarnet. Altså meg. 

Jeg elsker bursdager. Jeg er en av de som ikke kan la være å si «jeg har bursdag i dag!» til alle jeg kjenner, så kanskje like greit at jeg hadde hjemmekontor i dag. Riktignok et lite effektivt sådan, siden mamma sov hos oss i natt etter en liten mini-feiring i går. Vi begynte dagen med en lang frokost og restene av min aller første hjemmelagde, rå kake.

Jadda! Jeg prøvde meg nemlig på Key Lime Pie etter en oppskrift fra boken «RAW» av Funky Fresh Foods. Det som i dag er en fin, vegansk økokafé på DogA, startet faktisk som cateringfirma med rå kaker, så dette kan de. Jeg også, tydeligvis:

raw-cake-bursdag-funky-fresh-foods-anja-stang
Mitt verk! Rimelig stolt, selv om jeg jo helst skulle hatt noen spiselige blomster på toppen…

Opprinnelig lages Key Lime Pie med kremost, men denne varianten inneholder avokado isteden.

Hvem skulle trodd at en melke- og glutenfri «grønnsakskake» uten tilsatt sukker kunne bli så vilt god? Vel, det ble den og her har du oppskriften:

Key Lime Pie til åtte rå kakemonser:

Tid: 30 min + 3t hviletid

Kakebunn:

 • 3 dl mandler
 • 2 dl dadler uten stein
 • 1 ss kaldpresset kokosolje
 • 1 knivsodd salt
 • 3 ss kokosmasse (til å strø i bunnen av formen)

Kjør mandlene til grovt mel i matprosessor eller en sterk blender. Tilsett dadler, kokosolje og salt, og kjør til du får en masse som blir fast når du klemmer på den. Strø jevnt med kokosmasse i bunnen av en springform på 20-24 cm, og trykk deigen utover.

Fyll:

 • 3 modne avokado
 • 2 bananer
 • saften fra 2-3 små lime
 • 3 ss kaldpresset kokosolje (smeltes i vannbad)

Del avokadoene i to, fjern steinene og ta ut kjøttet med en skje. Bland alt i en blender til du har en kremet, klumpefri konsistens. Hell fyllet over kakebunnen og sett formen i fryseren i tre timer. Tine et kvarter før servering. Voilá!

raw-cake-slice-key-lime-pie-anja-stang

Vi hadde akkurat rukket å få det nydelige beistet av en rosa fløyelssofa i hus, og jeg er så fornøyd! Jeg fant den på Finn.no for en nesten symbolsk sum.

Vidunderet viste seg å være spesialbestilt fra en fabrikk i Sverige for 30 år siden og knapt blitt brukt siden. Hvor kult er ikke det?

Så vår koksgrå, småbarnsslitte Bolia-sofa måtte gå til samme pris, og stuen vår fikk plutselig en mye gladere personlighet.

anja-stang-raw-cake-kake-velvet-sofa-gjenbruk

Jeg fikk også innviet den fine rysjekjolen i økologisk silke fra årets H&M Conscious Exclusive-kolleksjon, med digg økovin i glasset. Så kvelden var ganske så komplett, inntil verdens fineste lille fotobombe hoppet inn i bildet. Og gjorde den helt komplett.

Kommentarer (12)

 1. For en nydelig sofa! Du kan også lage toppen med mørk sjokosmak, da erstatter du lime med en spiseskje kakaopulver. (Det bruker jeg ofte i smoothie sammen med frossen avokado og frossen banan).

 2. Jeg må prøve denne oppskriften!
  For en kul lampe du har på veggen – er det mulig å si hvor den er fra? 🙂
  Med vennlig hilsen, Julie.

  1. Ja, det synes jeg du skal, Julie! Og tusen takk – den er fra svenske BXXLGHT (bxxlght.com), som også lager lysbokser/lamper med ulike ord/slagord på. Den bruker LED-moduler som varer i 50 000 timer! ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!