resirkulerte-tags-recycled-ayo-oslo-green-house
BARNEROMMET, GARDEROBEN

Dobbel dose kasjmir

Annonse

ayo-oslo-kasjmir-anja-stang-green-house

Vet du hva som føles bedre enn ren kasjmir? Ren kasjmir som er produsert så bærekraftig at den også gjør deg varm om hjertet.

Hvem elsker ikke kasjmir? Mykheten som føles som en kronisk klem. Du har bare lyst til å ha den rett på kroppen uten noe under, og aldri ta den av.

Du husker kanskje at  jeg skrev om Ayo Oslo i mars? Da tok Maria Amor kontakt og fortalte at hun hadde startet opp et merke med skjerf og koseplagg i kasjmir og yakull. Her kan du lese saken jeg skrev om merket da. Jeg ble genuint imponert over at det virket som om Maria hadde tenkt på alt:

Ullen fra de frittgående kasjmirgeitene og yakoksene høstes for hånd av nomadiske gjetere i Ytre Mongolia. Gjeterne deltar i et øko-prosjekt for å forhindre overbeiting og ørkenspredning som foregår i regionen Indre Mongolia i Kina.

De biologisk nedbrytbare plaggene krever 90% mindre vann og gir 86% mindre C02 enn kommersielle ullplagg. Plaggene, skjerfene og luene er så vakre, tidløse og myke at jeg knapt har ord.

sunday-funday-green-house-ayo-oslo

Mini me, mini you

Jeg er blant dem som synes det kan være morsomt å «matche» barna mine i klesveien, men med to viltre gutter er det ikke ofte jeg får sjansen. Derfor er det litt ekstra gøy at Maria har designet nesten like modeller for kvinner, menn og barn, i kjønnsnøytral stil.

Fireåringen min har veldig bestemte meninger om hva han skal ha på seg om dagen, så det hjalp ikke stort å lokke med «samme genser som mamma».

Men da han først tok den på seg, uten noe under, lyste et stort smil opp fjeset hans. Så myke er nemlig plaggene – og lette som fjær!

anja-stang-ayo-oslo-kasjmir-mongolia-sustainable

Siden jeg fikk kloa i genseren på bildet, som heter Linden etter lindetreet, har jeg brukt den på søndagstur, kafé og fest. Jeg har rett og slett flyttet inn i den, og synes den er like fin til jeans som til skjørt. Tucket inn, løs eller med belte i livet. Med enkel eller dobbel krage. Du skjønner sikkert tegninga.

Bærekraftig luksus til spesialpris

Ayo Oslo har en liten, kuratert kolleksjon med perfekte gaver – også til deg selv. Med både farsdag og jul rundt hjørnet, er det mye tid å spare ved å starte tidlig. Og siden jeg får lov til å gi bort en hyggelig rabatt, kan dere også spare penger:

Rabattkoden ANJA20 gir 20% på alt i nettbutikken til og med 19. november! Jeg kommer definitivt til å bruke den selv.

resirkulerte-tags-recycled-ayo-oslo-green-house kles-pose-resirkulert-nedbrytbar-biodegradable-ayo-oslo-green-house

Nevnte jeg forresten at selv hangtags’ene er laget av resirkulert papir og de praktiske «klesposene» som følger med er biologisk nedbrytbare?

Ayo Oslo er allerede tatt inn i varmen av Studio Scarpa, så kvaliteten er udiskutabel. Jeg kan med hånden på hjertet si at denne genseren er det deiligste plagget jeg eier.

Og den noe bestemte fireåringen? Han nektet selvsagt å ta den av igjen…

happy-kid-anja-stang-ayo-oslo-green-house

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!