matcha-green-tea-frappuccino-anja-stang
KJØKKENET

DIY matcha green tea frappuccino

For et par år siden ble jeg introdusert for matchas mange fordeler, og begynte å lage den sunne kosedrikken jevnlig. Det som merkelig nok ikke har slått meg før nå, er at den også kan brukes i en skikkelig digg, semisunn milkshakevariant!

green-house-matcha-green-tea-anja-stang
Melk + matcha = ?

Noe som er ganske rart, med tanke på at matcha nå brukes i det meste – fra smoothie til bakverk. Men jeg har ennå til gode å finne et sted som serverer den i isteform, aka milkshake/islatte/frappé. Kjær drikk har som kjent mange navn.

Syndig, søt og sunn?

Da jeg var i Kina på stylingjobb for magasinet Henne for 10 år siden, smakte jeg den beste isteen i mitt liv. En av mine ‘guilty pleasures’ er nemlig Starbucks’ Frappuccinos: Jeg er ikke typen som heller isbiter og kald melk i kaffen og kaller det iskaffe.

Jeg trenger en blender og aller helst iskrem for å lage en iskaffe som kvaller, og takker gjerne ja til pisket krem på toppen selv om jeg foretrekker plantemelk i selve drikken. Kognitiv dissonans FTW!

Uansett, Starbucks i Bejing solgte Green Tea Frappuccino, med den mest fantastiske, lysegrønne fargen. Siden har jeg lett etter den smaken, men ikke tenkt på at jeg faktisk kan prøve å rekonstruere den selv. Eller at den ikke består av brygget grønn te, men matchapulver, som jeg uansett ikke kjente til i 2007.

pukka-organic-matcha-jeju-do-korea-green-house
Økologisk matcha-høsting på den vulkanske øya Jeju-do i Sør-Korea. Foto: Pukka

Matcha-te er en urgammel, japansk tradisjon som utvinnes fra de ettertraktede Tencha-bladene. En viktig forskjell fra andre typer grønn te, er at Tenchaen dyrkes i skyggen den siste måneden før høsting, noe som øker innholdet av klorofyll og antioksidanter.

Resultatet er at matcha inneholder 100 ganger mer antioksidanter enn både «vanlig» grønn te og spinat!

Pulverformen sikrer at du fortærer alle næringsstoffene, fremfor at de blir liggende igjen i teposen eller klypen. Og ikke minst egner den seg ypperlig til blending i både smoothie, iskaffe og matcha-milkshake. Altså per definisjon en slags iste med melk, bare så mye bedre.

green-house-matcha-green-tea-anja-stang
En varm kopp matcha-te fra A.C. Perch’s. Pukka lager en rimelig «lightversjon» som inneholder en lavere prosent matcha, og som egner seg best varm.

Purr like a kitten, copy like a cat

Et kjapt Google-søk ga hele 469 000 resultater og flere video-tutorials, så jeg er tydeligvis ikke alene om å ha sansen for denne varianten. Og nå skal jeg ikke holde dere på pinebenken lengre – her er min vri:

  • 1 stor kopp isbiter
  • 1 kopp valgfri melk (ku, kokos eller –min favoritt – iKaffe fra Oatly)
  • 3-4 ss agavesirup eller økologisk, flytende honning
  • 2-3 ts matchapulver (jeg brukte økologisk matcha fra A.C. Perch’s Tehandel)
  • 1/2 ts økologisk vaniljepulver
ice-cubes-glass-cup-green-ice-tea-anja-stang
Ice ice, baby!

Hell alle ingrediensene i en blender, og kjør til all isen er knust. Hell i et glass så den vakre fargen kommer til sin rett! Vaniljeiskrem i tillegg til isbiter gir ekstra fylde og sødme, det samme gjør pisket krem på toppen. For hvem sa at ikke sunt og syndig kan kombineres? Ikke jeg…

Kampai! (‘Skål’ på japansk)

matcha-green-tea-frappuccino-anja-stang
Hurra et voilá!

Kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!