kaffe-green-world-coffee-okologisk-
KJØKKENET

Coffee, tea and me

Annonse

home-office-studio-arhoj-green-world-coffee-kaffe
Denne fine kaffekoppen fra Studio Arhoj er fast gjest på hjemmekontoret. Jeg foretrekker den full ?

Hei, jeg heter Anja og jeg er kaffoholiker. Og jeg vet at jeg ikke er alene.

Jeg liker også yoga og sunn mat, attpåtil vegetarisk. Og ja, jeg liker te. Det blir bare ikke helt det samme. Kaffen er jeg avhengig av. Uten at det plager meg nevneverdig.

Noen forbinder yoga med kun grønn juice og ditto te. Jeg elsker både matcha, chai latte og golden milk (eller gurkemeielatte, om du vil). Men om morgenen er det bare kaffe som gjelder. Selv om vet at den er mentalt forankret, den insisterende hypotesen om at jeg ikke helt våkner uten kaffe.

kaffe-green-world-coffee-okologisk-
Ny favoritt i kjøkkenskapet: Green World økologisk kaffe!

Jeg kan være så yogini jeg vil, men jeg slutter aldri å drikke kaffe. Forleden var jeg på en interessant presselansering med deilig brunsj, men én viktig ting manglet. Da jeg ba pent om kaffe (muligens med en lett desperasjon i stemmen), fikk jeg beskjed om at de hadde droppet den, siden det ”skulle være sunt”. En særs uheldig vurdering, spør du meg.

Kaffe lenge leve!

For kaffe er jo sunt. En studie på Forsking.no viser at over 60% av antioksidantene nordmenn og -kvinner får i oss daglig kommer fra kaffe! Vi er nemlig blant verdens største kaffedrikkere, med et gjennomsnitt på tre kopper per dag.

Det sorte gullet inneholder omtrent like mye antioksidanter som rødvin og te, men bidrar så mye på grunn av vårt høye konsum.

En analyse av totalt 36 studier foretatt over 30 år, viser at en til fem(!) kopper kaffe per dag reduserer risikoen for tidlig død. Spesielt forårsaket av hjerte- og karsykdommer, nevrologiske sykdommer og diabetes type 2. I tillegg skal bioaktive stoffer i kaffen – også decaf– redusere betennelsestilstander i kroppen.

Men la oss enes om at mer enn fem kopper er for mye, OK? Selv får jeg skjelven etter fire, og prøver å holde dagens dose rundt to. Alt med måte, eller hva? Bonusen er at jeg da setter mer pris på dem.

tre-gode-venner-green-world
Tre grønne venner i vinduskarmen på hjemmekontoret ?

”How do you take it?”

Hvor mange ganger har du fått det universelle spørsmålet gjennom årene, og på hvor mange språk?

Kaffepreferansene er nesten like mangfoldige som oss. Kaffe er ikke bare kaffe, må vite!

Svart kaffe er jo en helt annen drikk enn en macchiato eller en mandelmelklatte, og hver type sin anledning. Min personlige favoritt er en frothy latte eller en ’flat white’ – altså svart kaffe med en klunk melk i. Simple as that.

Den perfekte kompanjongen er Oatlys iKaffe, spør du meg. Den er laget av havre og er altså vegansk, passe ”fløtete” og rund i smaken.

Hvordan liker du din?

green-world-kaffe-fair-trade-bodum
Kaffen er klar!

Denne artikkelen er første del i et omfattende samarbeid med Green World økologisk kaffe, så det blir flere kopper på kjøkkenbenken i Green House fremover. Neste uke skal jeg skrive om hvorfor det er så viktig for meg at kaffen er dyrket økologisk. Stay tuned!

Kommentarer (2)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!