anja-stang-digital-detox-paskeferie-mangokake-oslo-raw-raa-kake
SOVEROMMET, STUEN

Bursdag, endringsprosesser og monner som virkelig monner

I dag har jeg bursdag! Derfor spiste jeg solgul, rå kake til frokost og sitter fortsatt usminket i pysjen.En levende frilansklisjé, haha.

Slike trives best bak kamera, så kan vi ikke – bare denne gangen– late som om jeg sover i norske designkjoler som minner om kreppsengetøy? Mens jeg pusler rundt i satengtøfler med fjær og gullhæler på?

anja-stang-digital-detox-paskeferie-mangokake-oslo-raw-raa-kake
Kjole fra Moiré og foto av Aylin Engvik i forbindelse med et intervju om bærekraftig mote med Repairable.no

Jeg har tydeligvis vært snill, for sola skinner fra tilnærmet skyfri himmel og havet glitrer beroligende. Alltid et godt tegn.

I skrivende stund jobber jeg på spreng med en en søknad om pengestøtte (fingers crossed!) og gjør ting jeg virkelig ikke kan – som å skrive min første prosjektbeskrivelse og finansieringsplan. Det kan kanskje virke lett å tjene fett på et grønt nettmagasin, men sannheten er at det er et strev. Spesielt når jeg ikke vil prakke på dere ting dere ikke trenger!

Times they are a-changin’

Det er litt lengre mellom artiklene her inne i det siste, noe som skyldes at Green House er i liten endringsprosess. Vi snakker ikke spektakulære greier, men noen grep som er riktige, viktige og krever litt tid. Noen er tekniske, men det meste handler om fokus og innhold. Hva Green House skal være.

I det siste føler jeg at lista har blitt hevet, og jeg vil bidra til å heve den ytterligere!

skolestreik-for-klima-barn-ungdom-greta-thunberg
Kan det sies tydeligere? Det er det minste vi kan gjøre!

Greta Thunberg har gjort en kjempejobb mutters alene, men backes daglig opp av gallopperende klimaendringer og rapporter om at en million(!) dyrearter står i fare å utryddes. Årets svenske nyord, flyskam, passerte grensen raskere enn flyene. (Ja, jeg jobber med en sak om det også!) Leste dere forresten Marte Wulffs briljante gjesteinnlegg om kognitiv dissonans?

Monner som monner!

Jeg mener fortsatt at alle monner drar. Med all kunnskapen vi har fått kastet på oss i det siste må de bare monne mer og dra enda hardere. Vi kan fortsatt gjøre en forskjelll, både lokalt og globalt. Men vi har ingen tid å miste!

Jeg føler et stadig større ansvar for å gjøre alt jeg kan – både for naturen, dyrene, barna mine og (svelg) menneskeheten. Dele kunnskap og engasjement; snu stein for stein. I blant føles det overveldende å være et «one-woman-show», selv om jeg heldigvis har gode støttespillere. Dere vet hvem dere er!

Så mens jeg svetter over papirmøller og drukner bekymringene i gul og glutenfri kake, har jeg ett bursdagsønske:

Hva vil DU at Green House skal være? Hva vil du lese om?

helt-raa-mangokake-oslo-raw-paske
Denne kaken er heeelt fantastisk! Oppskriften fra Oslo Raw finner du her.

Jeg blir kjempeglad hvis du legger igjen et svar under. Håper også at du vil følge Green House by Anja Stang på Facebook og @green_house_by på Instagram hvis du ikke allerede gjør det. Og så er det ekstra stas hvis du vil spre ordet til miljøengasjerte venner, som kanskje lurer på hvor de skal starte! Eller hvordan de kan fortsette.

Mitt grønne hus inneholder over 350 artikler med tips og fortellinger som forhåpentlig inspirerer til begge deler. Her er noen å begynne med:

Hvordan grønne grep kan øke følelsen av egenverdi

Kan ditt (indre) barn redde verden?

Fashion Revolution Week: 7 måter å bruke din stemme på

Kommentarer (4)

  1. Gleder meg til å se hvilke endringer som kommer, samt lese det du skriver om fly/flyskam. Liker tips til mer bærekraftige produkter, bøker om temaet, ting man kan gjøre i nærområde (fremfor lange flyturer), men også refleksjonsinnlegg rundt disse temaene. Elsket innlegget til Marte som tar opp de tankene jeg tror mange sitter med, selv om de færreste kanskje ender på samme konklusjon.

    1. Tusen takk for fine innspill, Marie! Ja, jeg har lyst til å være tydeligere fremover, å tørre å ta opp de store temaene… Håper du liker det som kommer!

  2. Gratulerer med dagen som var, Anja! Jeg ønsker meg egentlig ikke noe spesifikt, bare fortsett med det du har gjort til nå. Litt av hvert om litt av hvert? keep up the good work, honey?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!