raisa-brigade-nenet-yamal-peninsula-ural-mountains-russia-2011-jimmy-nelson
GARDEROBEN, STUEN, UTEROMMET

Before they pass away

Skynd deg! Akkurat som disse overjordisk vakre motivene, er denne fotoutstillingen snart historie.

Willas Contemporary er en liten perle av et fotokunstgalleri midt i sentrum, i Tordenskjolds gt 7. I samme bygning som MESH, som jeg ofte bruker som møtested og sentral skrivestue.

Jeg oppdaget Willas for et par måneder siden da jeg gikk tilfeldig forbi, og ble sugd inn av stemmen til fotograf Nick Brandt. Han snakket om utstillingen Inherit The Dust via en liten høyttaler festet til glassveggen. Temaet var truede dyrearter og menneskelig ødeleggelse, men bildene var kontrastfylte, støvete, vakre. Og jeg blir alltid glad når noen klarer å kombinere noe estetisk interessant med noe viktig.

Det gjør Jimmy Nelson også. Before They Pass Away står bare til og med 14. januar, så i går dro jeg tilbake til Willas. Den britiske fotografen har besøkt 35 isolerte og visuelt unike stammer og urfolk mellom 2010 og 2015. Før de forsvinner grunnet klimaendringer, konflikter og industri.

jimmy-nelson-goroka-eastern-highlands-papua-new-guinea-2010

Til tross for det dystre utgangspunktet, ble jeg nesten slått i bakken av de fargerike, fantastiske personlighetene, utsmykningene og antrekkene. Personlig stil er bare fornavnet.

Du har en uke på deg. Salgsutstillingen rommer 30 fantastiske verker i fire ulike størrelser og begrenset opplag. De største er 180 x 360 cm, så det er noe ganske annet å se dem i RL. Go, go, go! Før både bildene og menneskene på dem er borte.

sarbore-serengeti-tanzania-jimmy-nelson perak-lady-lamayuru-monastery-lamayaru-village-ladakh-india-jimmy-nelson altantsogts-bayan-olgii-mongolia-jimmy-nelson gogine-boy-goroka-eastern-highland-papua-new-guinea-jimmy-nelson barga-hammarech-bori-village-southern-omo-ethiopia-jimmy-nelsonxv-66-tumbu-hangu-peter-hapiya-kati-hengene-steven-huli-wigmen-ambua-falls-tari-valley-papua-new-guinea-2010-available-in-62x-110cm-100x-180-cm-140x-260-cm-180x-360-cm

Kommentarer (4)

 1. Både I See Dead Clothes og Before They Pass Away beveger enormt.
  Vidunderlig vakkert tenkt og formidlet. Varm takk!

  Med GreenHouse er du i ferd med å bli en institusjon
  som gjør både Norge og oss nordmenn større.

 2. For en UTSTILLING den var! Jeg fikk denne fabelaktig bok som en gave fra mannen min etter at jeg hadde sett den i en bokhandel i Köln for et par år siden. Jeg var i Oslo på et møte og gikk tilfeldigvis rett forbi det galleriet og fikk nesten sjokk da jeg så den enormt photo av den utrolig vakker Masai Warrior som jeg kjente igjen fra min bok omslag. At jeg fikk se disse fotografiene med min egne øyene var helt uventet og gjorde med til å stå der foran galleriet og gråte litt før jeg klarte å samle meg og gå inn.
  For en som er nesten hysterisk interessert i fashion som jeg er, er denne boken en ressurs som jeg bruker om og om igjen i arbeidet mitt. Så flott at du vurderte å skrive så pent om Jimmy Nelson.

  1. Helt enig, Danielle, og tusen takk for fine ord ☺️ Som jeg skriver, oppdaget jeg også galleriet helt tilfeldig. WILLAS har siden blitt en fast destinasjon for meg, og eieren er en fantastisk person. Er litt misunnelig på den boken din, kjenner jeg! Den må jeg få tak i ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!