beetroot-latte-rosa-kaffe-i-love-pink-anja-stang
KJØKKENET

Beetroot latte: Pimp my coffee!

Når først alt fra sko og leppestift til salat (!) skal være rosa; hvorfor ikke fargelegge kaffen i samme slengen?

Dere har kanskje fått med dere at jeg elsker golden milk? Og matcha milkshake? Jeg elsker farger og innrømmer gjerne at jeg er en sucker for nye tendenser og fenomener. (Det er vel en grunn til at jeg har jobbet med mote i 16 år.)

Trender kan brukes til så mangt. På sitt verste stimulerer de ikke annet enn kjøpetrangen. På sitt beste gir de ny inspirasjon og kunnskap. Jeg trenger vel ikke å fortelle hvilken type jeg foretrekker?

Uansett om vi er interessert i trender eller ei, lar vi oss alle påvirke. Så hvorfor ikke ha det litt gøy med dem? Kanskje bruke dem til å finne en levemåte som passer oss bedre?

Noen ser på økologi, raw food og veganisme som trender. Så lenge det innebærer at flere tar mer miljøvennlige valg er det helt topp! Det spiller ingen rolle hvorfor de gjør det.

For meg er ikke green living en trend. Fordi det er innebygd i trendens natur at den går over.

Jeg tror ikke at å ta vare på naturen er noe som vil passere. Alt kommer bare til å gå mer i den retningen; det finnes rett og slett ikke noe alternativ.

beetroot-latte-rosa-kaffe-i-love-pink-anja-stang
Klart kaffen også kan være rosa!

Rosa latte på ball

Vel, til poenget. Rosa kaffe ser ikke bare bra ut; den smaker også godt og er litt sunnere. Fargen kommer av konsentrert rødbetpulver, som er proppfullt av jern, mineraler og antioksidanter. Superpulveret gir kun en diskret bismak som er litt søt, litt syrlig og bare deilig.

Slik gjør du:

  • Lag kaffe slik du pleier. I dette tilfellet foretrekker jeg en enkel, økologisk espresso.
  • Varm opp valgfri melk, omtrent to desiliter. Jeg foretrekker iKaffe fra Oatly, havremelken som er skreddersydd til baristaer og ypperlig å steame. (Nei, jeg er ikke sponsa, bare fan!)
  • Visp inn 0,5-1 ss rødbetpulver (jeg brukte Purasanas økologiske, rå variant, som ikke er spesielt dyr) i melken mens du varmer den opp. Jeg bruker min gode, gamle håndsteamer fra Bialetti, med et «stempel» du presser ned og trekker opp, men det finnes mange veier til Latte.
  • Hell kaffen i bunnen av en stor kopp eller et glass som tåler varme og hell den rosa melken over.
  • Dryss gjerne litt rødbetpulver over ved hjelp av en teklype. Jeg ble litt ivrig, så min latte minner mest om en indisk fargefest. Men det skader jo ikke?

Du kan selvsagt også lage den som iskaffe, for eksempel ved å blande melk, pulver og isbiter eller iskrem i en blender. God, rosa søndag!

Kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!