vogue-paris-cover-forside-gisele-bundchen-faux-fur-pels-green-house
GARDEROBEN

Beauty and the beasts in Vogue

, pleide jeg tidligere å kjøpe Vogue Paris fast. Jeg ble inspirert av den personlige stilsansen til Carine Roitfeld og den franske, litt rampete «sexinessen» som karakteriserte magasinet.

Etter at Emmanuelle Alt ble redaktør, syntes jeg franske Vogue mistet piffen sin litt. Dessuten ble jeg helt uvel av å bli møtt av så mye pels hver eneste høst. Etter at det et år glinset i blankt pelsverk på forsiden allerede i juli, samt side opp og side ned med pelsannonser inni, bestemte jeg meg for å slutte å kjøpe bladet.

Denne tidligere «magasinjunkien» har faktisk nesten sluttet å kjøpe magasiner i det hele tatt, bortsett fra de få som har en gjennomgående kvalitet og en tidløs estetikk.

Da jeg forleden så rett på et pelscover fra Vogue Paris, sank hjertet i brystet mitt. Til jeg leste forsideteksten: «Chice dyr og fuskpels», og samtidig så at de hadde intervjuet Stella McCartney – l’icône ecólo!

stella-mc-cartney-activist-faux-fur-pels-anja-stang

Det er selvsagt mulig at Stella eller Gisele – som er aktuell med kampanjen Wild for Life – har hatt noen sterke ønsker, men jeg velger å tro at Emmanuelle også har gått litt i seg selv. «Denne vinteren, for å ha alt på det rene, er det best å bruke kunstig pels», skriver redaktøren.

Ikoniske dyrevenner

Såvidt jeg kan se, er det også den første utgaven av Vogue Paris i høsthalvåret der jeg ikke kan skimte et eneste pelsplagg. Jeg ble så glad at jeg måtte kjøpe bladet! Her er noen smakebiter:

tippi-hedren-vogue-paris-dyrevern-aktivister-anti-pels-green-house

En 10 siders feature om berømte dyreelskere som Brigitte Bardot, George Clooney, Laetitia Casta, Audrey Hepburn og Tippi Hedren (som vokste opp i Afrika med elefanter og løver!):

brigitte-bardot-laetitia-casta-vogue-paris-green-house

En 16 siders moteserie med kun fuskpels, på Gisele Bündchen, en av verdens vakreste kvinner og en engasjert dyreelsker:

gisele-bundchen-vogue-paris-faux-fur-pels-green-house william-wegman-mote-hund-modell-vogue-paris-green-house

En moteserie med Weimaranerhunder som modeller, fotografert av fantastiske William Wegman som jeg intervjuet for Acne Paper i sin tid. Det er også første gang han samarbeider med franske Vogue.

Det er selvsagt også gøy på en litt nerdete måte at de har brukt samme ikoniske bilde av Christy Turlington som jeg grov frem til saken min om pels i motebildet for et par dager siden:

anti-pels-faux-fur-vogue-paris-green-house

Og sånn fortsetter det hele veien. Jeg vet ikke om dere skjønner hvor glad jeg ble. Har det egentlig noe å si om et internasjonalt moteblad dropper pels i ny og ne? De norske har jo for lengst gjort det?

Ekte pels er fortsatt i høy grad akseptert der ute, ikke minst i motemetropolen over alle. At et av verdens mest anerkjente motemagasiner tar et så uttalt og gjennomgående standpunkt, er derfor et viktig signal.

Ikke minst viser Vogue Paris at alternativene kan være like chic som ikonene som demonstrerer empati i praksis!

dyre-venner-george-clooney-animal-lovers-green-house

Kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!