annie-berner-hinda-fahre-vongole-lunch
GARDEROBEN, KJØKKENET

Annie Berner og livet under vann

Annie Berner slo ned som et lyn i motebransjen for et år siden med sine unike, vakre smykker. Hennes siste kolleksjon rommer også sexy dekketøy i 3D-printet porselen. Vi tok en prat om inspirasjon, innovasjon og bærekraft.

Hvorfor ville du bli smykkedesigner, Annie? – Vel, jeg har alltid likt å samle på fine ting. Jeg hadde en skuff på rommet mitt der jeg la alle “skattene” mine – en miks av fine hårstrikker, skjell, viskelær og smykker.

Jeg begynte tidlig å sette sammen skattene mine med perler og lage smykker til meg selv og alle kosedyrene mine. Som de fleste jenter på min alder, men jeg sluttet aldri.

annie-berner-portrait-jewellery-designer-ronja-penzo
Annie Berner fotografert av Ronja Penzo.

Fortell kort om prosessen fra idé til produkt! – Det begynner med at jeg får en veldig trang til å lage noe, og har en type stemning jeg vil fange. Så tegner jeg masse forskjellig og begynner å sette former sammen til jeg er fornøyd. Så tegner jeg disse på dataen – CAD– og 3D-printer dem i plastikk, lager form på dem og støper dem i sølv før renoveringen starter. CAD er et veldig bra verktøy for meg; det er sjelden jeg trenger å printe et design to ganger.

Hva er grunntanken bak merket ditt? – Jeg ønsker å lage smykker som representerer godt håndverk og kvalitet. De skal helst ha en balanse av noe bæreren kan bruke i mange år fremover, og samtidig reflektere noe av tidens ånd.

Håpet er at ulike smykker innenfor samme kolleksjon kan appellere til kvinner i ulike aldre og stiler, med samme glede for å pynte seg.

sole-yellow-annie-berner-hinda-fahre-lunch

Zero waste i smykkeproduksjon

Kan du fortelle om ditt forhold til bærekraft, og om hvordan det påvirker kolleksjonene? – Det påvirker hovedsakelig produksjonssiden av en kolleksjon. Prototypene blir 3D-printet og laget form på. Denne formen kan brukes flere tusen ganger, så dette er en effektiv måte å minske materialbruken i utviklingsfasen. Sølv er et edelmetall som kan brukes igjen og igjen.

Alt overflødig metall, fra støv til avsagde støpeløp i stadiene mellom støpt og ferdig produkt, resirkuleres og brukes igjen til ny støp. Det er viktig å respektere naturens ressurser og ta vare på det vi har.

3d-printed-porcelain-hinda-fahre-annie-berner

Hva blir du inspirert av? – Det er ikke helt konkret, men gjerne en form – oftest fra under vann der jeg trives veldig godt. Et materiale eller en farge som jeg får lyst til å sette sammen til en slags stemning. Jeg prøver å skape et lite univers der det er koselig med en dose glamour!

Kan du si litt om fremtidsplanene dine? – Planen er å fortsette å vise nye kolleksjoner – hovedsakelig smykker, men jeg syns det er gøy å leke litt med andre typer objekter for å underbygge konseptet. Som porselenet i ‘Lunch’. Jeg håper å komme mer inn på det internasjonale markedet og å ekspandere bedriften nok til å få meg et team, et showroom og kanskje eget verksted en dag.

burrata-bowl-red-annie-berner

Kampanjebildene får meg til å drømme meg tilbake til bekymringsløse sommerdager i syd-Frankrike. Fotograf er Hinda Fahre og modellen er Ingvil Reppe Moe. Smykkene og de vakre porselensobjektene (jeg dør litt av Burrata Bowl over her!) kan kjøpes på Annieberner.com og hos F5 i Oslo.

Elsker du høsten, eller lengter du allerede til neste sommer? Nyt helgen, uansett!

ariel-pendant-gold-annie-berner-hinda-fahreannie-berner-lunch-hinda-fahre-jewelrylunch-annie-berner-hinda-fahrevongole-gold-annie-berner-hinda-fahre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!