sonja-wanda-silvany-bricen-tinashe-blm-conscious-n-chic-inspiration
STUEN

7 fargerike inspiratorer å følge nå

For et år, hva! Jeg håper inderlig at 2020 er starten på et verdensomspennende paradigmeskifte. Dette er et forsøk på å bringe litt lys og farger inn i mørket.

Tekst og kollasjer: Anja Stang Foto: Lånt fra Instagram

På fredag var det Verdens Miljødag, med fokus på naturmangfold. For meg henger biologisk mangfold tett sammen med mangfold i etnisitet, kjønn, alder og livserfaringer. Og på samme måte som vi ikke kan gå tilbake til «normalen» når det gjelder måten vi behandler planeten på, kan vi ikke fortsette med diskriminering, hat, fordommer, vold og drap.

Antirasisme, feminisme og miljøaktivisme handler i bunn og grunn om det samme: Empati, mangfold og fellesskap.

black-voices-matter-poc-inspirasjon-inspiration-melaninrik-greenhouse-eco

Jeg vil så gjerne lære mer, forstå mer. I går så jeg den vonde og viktige filmen «Det 13.» (Netflix), som gir et inntrykk av hvor dypt røttene av systematisk rasisme og urettferdighet strekker seg bakover i historien.

Neste skritt er å gjøre instagramfeeden min mer melaninrik. Her er syv spennende profiler – fire norske og tre internasjonale – som fortjener oppmerksomhet. Jeg håper du blir inspirert, og selv vil jeg gjerne ha tips! Hvem bør jeg følge?

Fire norske favoritter

TINASHE WILLIAMSOM. Skuespillerinnen og modellen er ikke redd for å heve stemmen, og har tidligere vært i media i forbindelse med hets rundt planlagt keisersnitt. På #blackouttuesday i forrige uke mottok hun en rasistisk motivert drapsstrussel; et tydelig eksempel på at rasisme er et kjempeproblem også i Norge.

Tinashe er feisty, talentfull og morsom, og har så mye bein i nesa samtidig som hun tør å vise sårbarhet.

Følg henne på @tinashewilliamson!

tinashe-williamson-black-lives-matter-skuespiller-green-house

MUSTI. Jeg oppdaget 18-åringen Ugbad Mustafa Yusuf Noor, som er hennes fulle navn, live på Øyafestivalen i fjor. Musti spilte på den minste scenen, og jeg ble bergtatt av den avslappede coolnessen og naturtalentet. Følg @ugbadmusti på Instagram, og sjekk ut «Rosa blomst», «Lion king» og «Være meg selv» på Spotify. Her er et utdrag fra sistnevnte:

Det var en tid
Kunne aldri være meg selv
Jeg ville bare være som de
Ingen av mennesker rundt meg fortalte meg om min verdi
Måtte finne mine egne svar for å komme meg hit
Måtte fortelle meg selv at jeg kan bare være meg selv
 musti-artist-spotify-rosa-blomst-poc-inspo

 

SONJA WANDA. Jeg har kjent Sonja siden hun var en fersk modell på 14 år fra Fredrikstad og jeg like fersk moteredaktør i min første fulltidsjobb. Hun har en utrolig spirit, energi og er så vakker at det er lett å miste pusten av komboen. Siden har Sonja slått gjennom som toppmodell i London, NY og Paris, fortalt om barndommen som sudansk flyktning på Skavlan og spilt i den franske spillefilmen Par Instinct og NRK-serien Exit. @sonja_wanda er definitivt one to watch!

sonja-wanda-skuespiller-modell-flyktning-exit-par-instinct

SILVANY BRICEN. Silvany og jeg har kjent hverandre via motebransjen i mange år, og jobbet sammen i magasinet Stella. I dag driver hun den holistiske skjønnhetsbloggen The Beauty Edit, og er min go-to-hudpleieekspert.

Silvany har også besøkt gjesterommet i GreenHouse, hvor hun forteller om sin egen grønne reise.

Det ikke alle vet er at Silvany også har vært modell, yogainstruktør, TV-programleder og – wait for it– vaskekte popstjerne! @silvanybricen er rett og slett en veldig bra dame med mange talenter.

silvany-bricen-the-beauty-edit-skjonnhetsekspert-poc-inspirasjon

Tre internasjonale inspiratorer

CONSCIOUS N CHIC. Den fargesprakende instagramkontoen @consciousnchic er bare en del av universet til grunnlegger Kathleen Elie, som også består av en grønn moteblogg og en godt besøkt YouTube-kanal. Instagramprofilen består av fargerike, bærekraftige antrekk, utrolig gatekunst og kraftfulle sitater i salig blanding.

Selv skal jeg følge denne kontoen tett fremover for etterlengtede eksplosjoner av signalfarger og positivitet!

conscious-n-chic-inspiration-rainbow-colours-poc-blm

NERAM NIMINDE. En usedvanlig inspirerende dame, som byr på et vell av klokskap og varme. Vi møttes på en pressetur i Amsterdam for mange år siden, og siden har jeg fulgt reisen hennes til Bogotá og et helt nytt liv som doula og trebarnsmamma via Instagram. Det kan dere også gjøre, på @neramniminde!

neram-niminde-doula-trebarnsmor-instagram-poc-blm

COCOACENTRIC er et tilbehørsmerke som selger en kuratert kolleksjon av håndlagede og vintage smykker. Grunnleggeren Latoya McInnis er tydelig preget av den siste tidens hendelser, men har fokus på å kanalisere smerten kreativt.

I juni donerer hun 10 prosent av salget til organisasjonen @untilfreedom som kjemper mot systematisk urettferdighet.

Her kan dere følge @cocoacentric og den inspirerende kvinnen bak merket, @latoyamcinnis_cocoa.

cocoacentric-instagram-jewellery-vintage-curated-poc-inspo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!